Israel, Lähi-Itä, Nettiyhteydet

Kuolleenmeren kellunta, Israel 26.4.2012

28.4.2012
Kuollutmeri

Tein torstaina retken Kuolleellemerelle Ein Gediin Jerusalemista. Päivä oli Israelin itsenäisyyspäivä, joten tarkistin netistä (egged.co.il), että bussit kulkevat myös juhlapäivänä. Bussit kulkivat normaalisti, mutta bussiaseman lipunmyynti oli kiinni, joten se tiesi pitkää jonotusta kun kaikkien piti ostaa lippu kuljettajalta.

KuollutmeriEin Gedin uimarannalle vievä polku.

Jerusalemin bussiasemalta Ein Gediin meneen noin 1 h 15 min. On helppo jäädä oikeassa paikassa pois, koska kuljettaja kuuluttaa pysäkit, ”Ein Gedi Beach” on pysäkki ilmaisen uimarannan kohdalla. Bussi maksoi 7,5 e/suunta.

Kuollutmeri

Kelluminen veden pinnalla oli mukavaa ja vesi oli lämmintä, olin vedessä puolisen tuntia. Kokeilin selällä kellunnan lisäksi kellumista myös mahallaan ja seisoaltaan, kyllä nekin onnistuivat, seisoessa piti käsillä hieman pitää tasapainoa.

KuollutmeriMatkalla suihkuun.

Joillakin oli pussissa mukana mutaa, jota he hieroivat itseensä, en tiedä mistä sitä oli saatavissa, en nähnyt myynnissä. Mutaisena ei saa mennä uimaan, vaan ensiksi käydään suihkussa, joka löytyy rannan tuntumasta.

KuollutmeriAuringonottoa, telttailua ja grillausta.

Kuolleenmeren toiselle rannalle Jordaniaan ei ole pitkää matkaa, viitisentoista kilometriä, matkalla bussissa puhelimeni rekisteröityi Jordanian verkkoon. Isrelin busseissa on muuten ilmainen wlan, ei huono.

Kuolleenmeren vesimäärä on vähennyt viime vuosikymmeninä uhkaavasti, tämän vuoksi on suunnitteilla tunnelin rakentaminen Punaiselta mereltä Kuolleellemerelle.

Reissuesan matkakuvat – 30 kuvaa Kuolleeltamereltä

3 Comments

 • Reply Tiina Isopahkala via Facebook 28.4.2012 at 19:22

  muuten kivan näköistä mutta aika kivikkoinen tuo ranta näytti olevan

 • Reply Reissuesan matkablogi - Jos 1000 tykkää ajan Timbuktuun via Facebook 28.4.2012 at 21:12

  Joo siinä piti olla varovainen kun meni veteen. Jotkut näkyivät kelluvan lipsukat jalassa.

 • Reply Katja 7.3.2014 at 08:05

  Olimme Jordanian puolella lomalla reilu kuukausi sitten ja käytiin siellä puolella kellumassa Kuolleessameressä Amman beachclubilla. Siellä rannalla myytiin mutamaskeja 3 euron hintaan ja nimenomaan mentiin siinä maskissa kellumaan mereen. 😀
  Niin ne säännökset vaihtelee eripuolella merta.

 • Leave a Reply