Espanja, Länsi-Eurooppa, Malaga

Malagan ekan koulupäivän ekskursio 7.1.2013

7.1.2013

Supercor

Ensimmäisen koulupäivän aloitimme tutustumalla kaikessa rauhassa espanjalaisen supermarketin valikoimiin. Tässä opettajamme Felix kertoo erilaisista maidoista (leche = maito, entera = täysmaito, seminatada = kevytmaito, desnatada = rasvaton).

Supercor

Vierailumme kohde supermarket Supercor on kuulemma laatukauppa, kuuluu samaan konserniin kuin El Corte Ingles -tavaratalot, joita voi verrata Stockmanniin. Hinnat tuntuivat silti kovin halvoilta Suomeen verrattuna. Kuvassa olut alkaen 0,43 e. Iso limsa maksoi 1,50 e.

Supercor

Patonkia kutsuttiin kaupassa nimellä barra de pan, joka sananmukaisesti käännettynä on leipätanko. Kuvassa 200 g patonki maksaa 0,37 e. WordDiven käyttämää baguette-sanaa en ole vielä nähnyt käytössä.

Appelsiineja Malagan kadulla

Ostin Supercorista 5 kpl klementiinejä 0,47 eurolla, muistaakseni 1,50 e/kilo. Kuvassa on La Paloma -kadulla puissa kasvavia appelsiineja, jotka kuitenkaan eivät ole tuntemiamme makeita appelsiineja, vaan maultaan karvasta (amagro) lajiketta.

Malagan rantaa

Rantaa Calle Princesan ja Huelinin puiston väliltä. Huelinin puiston vieressä on terveyskeskus (Centro de Salud Huelin), jossa voimme asioida ilmaiseksi eurooppalaisen sairaanhoitokortin (Tarjeta sanitaria europea) turvin. Kyllä, muistin kuin muistinkin ottaa kyseisen kortin mukaan.

Ajokortti Espanjassa

Kuvassa on autokoulun tarjous eli autokoulu maksaa vain 99 euroa ja joulukinkun saa kaupan päälle! Suomessa autokoulu maksaa keskimäärin 1339 euroa.

La Taza

Päätimme ekskursion La Taza -kahvilaan, joka on kurssilaisten lounaspaikka joka päivä klo 13.30 koulutuntien päätyttyä. Koulun aloitamme aamuisin klo 9.

La Taza

Kuvassa on La Tazan tämän päivän menu, lounaaseen sisältyy alku-, pää- ja jälkiruoka sekä juoma ja leipä. Alkuruoat: callos = naudan mahalaukusta tehty liharuoka, rusa = ensalada rusa = italiansalaatti (sananmukaisesti venäläinen salaatti), sopa de picadillo = runsaslieminen lihakeitto. Pääruoat: estofado de ternera = vasikanlihamuhennos, pinchitos = lihavartaat, pescada frita = paistettu kala, gallo a la plancha = paistettu kukko.

Opettaja ei jatkossa mukana ruokailussa, mutta emmeköhän saa aina jotakin tilattua. Vanha hyvä keino on tilata jotain ja katsoa sitten mitä tulee.

Tässä postauksessa olevat kuvat on kaikki otettu Samsung Galaxy S3 -kännykällä. Kuten yleensäkin tässä blogissa, kuvia klikkaamalla avautuu isommat versiot kuvista.

1 Comment

  • Reply Uutta kuvauskalustoa: Sony NEX-5R ja Samsung Galaxy S3 | Reissuesan matkablogi 8.1.2013 at 01:46

    […] Myös Samsung Galaxy S3:n ostin joulun välipäivinä. En hankkint S3:a ensisijaisesti valokuvaus tai videokuvaus mielessä, mutta toki käytän sitä jonkin verran kuvaukseen aina mukana olevana laitteena (kuvia S3:lla). […]

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge