Ähtärin eläinpuisto

Ähtärin

Kävin eilen Pohjanmaalta palatessani Ähtärin eläinpuistossa. Olen siellä ehkä aikanaan käynyt luokkaretkellä, mutta en muista siitä käynnistä juuri mitään ja paikka on paljon kehittynyt 30 vuodessa. Eläinpuisto on hieno paikka, Korkeasaareen verrattava.

Ilvekset pääsin näkemään hyvin, mutta lumileopardeja harmillisesti en juuri ollenkaan – ne olivat päiväunilla ja vain vähän tassuja näkyi.

Ähtärin

Ahmat ovat melkoisia petoja, ne aiheuttavat valtiolle vuodessa 3,5 miljoonan euron menot korvattavien porovahinkojen muodossa.

Ahma on ajankohtainen myös elokuvissa. Ahma on wolverine englanniksi – elokuva The Wolverine kertoo Hugh Jackmanin esittämästä ahmamutantista.

Ähtärin

Tässä kuvassa on täpläkauris hoitajineen.

Ensimmäisenä eläinpuiston kolmen kilometrin reitillä on kotieläinpuisto, mutta siellä en käynyt ollenkaan. Silti minulta vierähti puistossa kolme tuntia. Reitti on jaettu 26 kohteeseen, 15:n paikkeilla on kahvila, jossa myös pysähdyin. Reitin varrella on myös makkaranpaistopaikkoja.

Ähtärin

Villisikoja ikuistin myös videolle, julkaisen videon myöhemmin.

Ähtärin

Tämä sesse on susi.

Ähtärin

Suomen luonnossa elää noin 1400 karhua.

17 kuvaani Ähtärin eläinpuistosta löytyvät reissuesa.kuvat.fi:stä ja Flickristä.

Mitä maksoi?

– sisäänpääsy 15 e
– kahvi 2 e
– pehmis 3 e

Seuraa

Esa Isopahkala

Elämäntapamatkailija, paikkariippumaton yrittäjä. Käytyjä maita on kertynyt 58. Harrastuksia valokuvaus, videokuvaus, pyöräily ja kieltenopiskelu.Tarkempia tietoja löytyy kotisivulta.
Seuraa

Latest posts by Esa Isopahkala (see all)

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge