Itä-Eurooppa, Pietari, Venäjä

Epäonninen autonhuolto Pietarissa, Trans-Siperian automatka 11-12.6.2016

12.6.2016
Pietari, Venäjä

Trans-Siperian automatkan toinen ja kolmas päivä.

Fiestan 40 000 km huolto Pietarissa

Ford-huolto, Pietari

Sain tehtyä Fiestan 40 000 km määräaikaishuollon lauantaina Pietarissa ilman ennakkovarausta. Auto oli huollettu 2,5 h kuluttua siitä kun saavuin paikalle. Pidin palvelua tosi hyvänä, sain huoltomieheltä pyytämättä hyvän alennuksenkin huoltohinnasta (182 – 35 = 148 e). Suomessa vastaava huolto maksaa Tampereen Veholla 248 e ja RS-huollossa 158 e. RS-huollon nettiajanvarauksen mukaan seuraava vapaa aika oli vasta parin viikon päässä, joten siirsin huollon suosiolla Pietariin.

Mutta huollon jälkeen auto nyki eikä oikein kiihtynytkään kunnolla. Parinkymmenen kilometrin jälkeen meno hieman parani, mutta pysähdyksen jälkeen taas huononi. Hatsinaan saavuttuani tekstasin huoltomiehelle asiasta.

Fiesta otettiin heti työn alle kun saavuin liikkeeseen tänään, huolto on auki myös sunnuntaina klo 10-22. Luulin, että nyt selvittäisiin tunnilla-parilla, mutta huolto valmistuikin vasta 4,5 h kuluttua. Kysyin huoltomieheltä mikä oli mennyt vikaan eilisessä huollossa, mutta se jäi epäselväksi. Sen ainakin ymmärsin, että nyt päivittiin moottoriohjausohjelmisto.

Ford-huolto, Pietari

Pietarilaisen autoliikkeen Rolf Vitebskin (РОЛЬФ ВИТЕБСКИЙ) huollon vastaanotossa työskenteli vain nuoria naisia. Uutisten mukaan Venäjällä ovat korot laskussa, mutta täällä näki 10-senttisiä piikkikorkoja.

Pietari, Venäjä

Autonhuoltoa odotellessa kävin molempina päivinä vajaan kilometrin päässä sijaitsevassa Raduga-kauppakeskuksessa, joka oli koristeltu komeilla Pietarin nähtävyyksiä kuvaavilla maalaustapeteilla.

Pietari, Venäjä

Päivän lounaani Radugassa, gulassi ja seljanka, 340 ruplaa eli 4,80 e.

Pietari, Venäjä

Pehmis 15 ruplaa eli 0,20 e.

Pietari, Venäjä

Yhden puhelimen otoksen perusteella puhelinta ei kannata ostaa Venäjältä. Hinta on sama, mutta takuuta Venäjällä on vain vuosi.

Hatsinan palatsi

Hatsinan palatsi, Venäjä

Hatsinan palatsin panoraama. Tarkoitukseni oli mennä tänään seuraamaan Venäjän kansallispäivän kunniaksi järjestettyä ilmaiskonserttia Pietarin 300-vuotisjuhlan puistoon, mutta viivästynyt autonhuolto pilasi tämän suunnitelman. Hatsinan palatsiakaan en ehtinyt sisältä katsomaan vaan lipunmyynti oli suljettu 15 minuuttia aikaisemmin kuin saavuin paikalle. Tihkusateessa en viitsinyt lähteä läheistä puistoakaan tutkimaan.

Hatsinan palatsi, Venäjä
Hatsinan palatsi, Venäjä
Hatsinan palatsi, Venäjä
Hatsinan palatsi, Venäjä

Majoitus Hatsinassa

Päädyin varaamaan huoneen Hatsinasta sen jälkeen kun Pietarin Palomnicheskaya Gostinica ilmoitti, ettei pystykään pitämään tekemääni varausta. Harmi, ettei asiattomasti perutuista varauksista pysty jättämään Booking.comissa palautetta. Pietarin hotellit olivat melko täynnä Venäjän päivän juhlinnan vuoksi. Yövyin Hatsinassa Inn Regionissa 11,5 e/yö.

Miten matka jatkuu?

Jatkan matkaa huomenna maanantaina Hatsinasta Novgorodiin (190 km), Tveriin (540 km) tai Moskovaan (715 km), en ole vielä päättänyt.

4 Comments

  • Reply Anna Koskela 12.6.2016 at 20:14

    Jotenkin samaistun tähän. Nimimerkillä 4 päivää turhaan Hampurissa autoa rassaamassa…

  • Reply Minna Pikkarainen 13.6.2016 at 02:27

    Onko auto nyt kunnossa?

  • Reply Veliki Novgorodista Moskovaan, Trans-Siperian automatka 14.6.2016 | Reissuesan matkablogi 14.6.2016 at 22:14

    […] oranssi valo. Koska valo ei vilkkunut, ajelin ihan normaalisti koko 536 km matkan Moskovaan. Koska Pietarin määräaikaishuolto sujui niin hyvin, käyn huomenna Moskovassa saman ketjun liikeessä tarkistuttamassa mistä on […]

  • Leave a Reply