TomTom GO 920T

TomTom GO 920T autonavigaattori

Navigaattorin virkaa minulla on tähän asti toimittanut Nokia 6210 classic varustettuna Navigon MN6 navigointiohjelmistolla (sekä Bluetooth-GPS-mokkulalla). Kokelin syöttää osoitteita suunnittelemissani matkakohteissa ja totesin karttojen tarkkuuden Unkarin ja Kroatian osalta turhan heikoksi. Esimerksiksi Balatonberenyä Balaton-järven rannalla ei löytynyt ollenkaan.

Ostin TomTom GO 920 T autonavigaattorin, jossa Itä-Euroopan karttapeitto on parempi kuin missään muussa tutkimassani navigaattorissa. Ensimmäiseksi tietysti kokeilin em. Balatonberenyä ja kyllähän se löytyi lähiosoitteineen.

Unkarin peittoalueeksi kerrotaan 99 % ja Kroatian 43 %, Puolan ja Slovakian 99 %, Viron 71 % ja Latvian 62 %. Liettuan prosentteja ei löydy.

TomTomin sivut liioittelevat sanoen Venäjän kartan olevan yksityiskohtainen. Tämähän ei pidä paikkaansa, koska Venäjän kartta kattaa vain muutaman kaupungin. Yleensä Itä-Euroopan kartoissa ei ole ollut Venäjää ollenkaan, joten parempi tietysti tämä kuin ei mitään.

Venäjälle en kylläkään suunnittele automatkoja tekeväni. Tärkein syy tähän on vakuutukset eli on pakko hankkia kallis venäläinen liikennevakuutus matkan ajaksi eikä tuon vakuutuksen kattavuus edes ole kovin hyvä. Toiseksi viisumin hankinta on hidasta ja kallista – mieluummin suuntaan viisumivapaisiin maihin kuten Moldova ja Ukraina.

TomTom sopii myös matkamusiikin soittamiseen, koska siinä on FM-lähetin, kuunnella voi siis autoradion kautta. Latailen navigaattorin kovalevylle musiikkia MP3:na ja kuuntelen matkalla satunnaissoitolla. Ajo-ohjeiden ajaksi musiikkisoitin taukoaa automaattisesti.



TomTomin vakionaisääni Kati on aivan kauhea (virolainen?), sitä ei voi käyttää ollenkaan. Käsittämätöntä miten markkinajohtaja tällä tavalla sortaa suomalaisia asiakkaita. Matti-vakioääni on ok, mutta nyt minulla on käytössä hauskat Jussin Etelä-Pohjanmaan murteella tehnyt ajo-ohjeet.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *