Delhi, Kochi, Varkala Beach 8-17.3.2010

Moottoripyörän palautus, Delhi

Olin vuokrannut moottoripyörän perjantaina kolmeksi päiväksi, joten palautuspäivä oli maanantai. Menin ajoissa paikalle, mutta liike oli suljettu ja samoin puolet muista Karon Baghin moottoripyörätorin liikkeistä. Lopulta joku muista kauppiaista soitti vuokranantajalleni, joka pyysi minua tulemaan seuraavan päivänä klo 9.30 jälkeen.

Olin paikalla tiistaina puoleltapäivin ja jouduin tietysti maksamaan neljän päivän vuokran kolmen sijaan. Erillisestä komissiosta vuokran lisäksi ei ollut mitään puhetta etukäteen, mutta se löytyi vuokraustositteesta, 750 rupiaa eli 12 euroa. ”Bobby” alkoi keksimään kaikenlaisia vikoja, mm. tankin lommon hän yritti laittaa syykseni, vaikka se oli siinä jo vuokratessani.

Vanhojen vikojen väittäminen uusiksi on varmaankin maan tapa, mutta törkeää oli, että takuumaksun palautus ei ollut mahdollista heti, vaan jouduin tulla sen erikseen hakemaan klo 18. Liikkeen nimi oli Kawatra Accessories/Kawatra Motors.

Kochi

Lensin Delhistä Kochiin (Keralan osavaltio, Etelä-Intia) Go Airin koneella, matkaa 2500 km, lippu maksoi 99 e. Katsoin ensin netistä hinnat ja kävin sitten matkatoimistosta ostamassa käteisellä, sitä kun sattuneista syistä on ihan liikaa. Delhin kotimaanterminaalissa oli yllättäen ilmainen hyvin toimiva wifi, mutta en juuri ehtinyt käyttää sitä. Missään muualla Delhissä en ilmaista wlania bongannutkaan.



Kävin Kochissa parturissa, se maksoi 40 rupiaa eli 0,66 euroa.

Varkala Beach

Varkalaan kesti Kochista ajella eteläänpäin valtion bussilla 4,5 h, lisäksi tarvittiin autoriksa Varkala Beachille, toistakymmentä km. Varkalan uimaranta sijaitsee jyrkänteen alla. Rantaravintolat ovat jyrkänteen reunalla, olisikohan 30 m merenpinnan yläpuolella. Näkymät ovat kieltämättä erilaiset kuin normirannalla.

Varkalan ranta on kuulemma Intian vaarallisimpia. Aallot ovat törkeän isot ajoittain, kuin pikku tsunameja tulisi 10 s välein. Rantautuminen uimareissulta voi olla vaarallista, aalto saattaa heittää sinut pahasti kohti hiekkaa.

E55:n Nokia Mapsin sääpalvelu näytti Varkala Beachilla jopa 37 astetta ja Accuweatherin sääsivusto 38 astetta. ”Kaikkeen tottuu, vaikka olemaan aidanseipäänä.” Hieman kuumuuteen tottuu, mutta ei kovin hyvin. Pärjään kohtalaisesti ilman ilmastointia, hotellihuoneessa pidän ikkunat auki ja tuulettimen pyörimässä täysillä.

reissuesan valokuvagalleria – Intia 2010



Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *