Länsi-Eurooppa, Saksa

Bremen, Saksa 18.4.2011

18.4.2011
Valon tuoja, Böttcherstrasse, Bremen, Saksa

Valon tuoja -reliefi Bremenin käsiteollisuuskatu Böttcherstrassen alussa.

Palaan Teneriffalta Suomeen Ryanairilla Saksan Bremenin kautta, jossa olen kaksi yötä ja jatkan varhain tiistai-aamuna Tampereelle. Bremenin kautta tuli paluu hieman Frankfurtia halvemmaksi, vaikka ottaa huomioon yhden ylimääräisen yöpymisen. Bremenissä en käynyt koskaan aikaisemmin.

Bremen

Ensi töikseni kapusin ylös Pyhän Pietarin tuomiokirkon (St. Petri Dom) tornin 265 askelta (1 e), mutta ylhäällä odotti epämiellyttävä yllätys – näkyvyys oli pilattu kahdella tiheällä teräsverkolla.

Bremenin soittoniekat

Grimmin sadun Bremenin soittoniekat innoittamana Bremenissä on soittoniekkojen patsas (kuva yllä). Itse asiassa soittoniekkapatsaita voi kaupungilla bongata muitakin eri materiaaleista. Bremenin Roland-patsas ja raatihuone 1400-luvulta muodostavat Unescon maailmanperintökohteen.

Bremen, Schlachte

Bremen osoittautui yllättävän viihtyisänoloiseksi kaupungiksi. Rantakatu Schlachten varrella on lukuisia ruoka- ja olutravintoloita. Torilla myydään saksalaisia herkkuja, itse söin Erbsensuppen (hernekeiton), Bratwurstin ja Crêpen. Hintaa näillä oli noin 2,5 e/kpl.

Yötä olen Eureka Bed & Breakfastissa, Kornstrasse 16, 23 e/yö. Aamiainen ei kuulu hintaan, vaikka nimestä voisi muuta tulla mieleen. Ilmainen ja jopa toimiva wlan sitävastoin löytyy, vaikka sitä ei Hostelworldissä mainostetakaan.

Bremen

Reissuesan kuvat – Bremen (noin 40 kuvaa)

1 Comment

  • Reply Matkailuvuosi 2011 | Reissuesan matkablogi 2.1.2012 at 13:53

    […] Osallistuin Teneriffan Santa Cruzissa neljän viikon mittaiselle espanjan alkeiskurssille (21.3-15.4.2011), jotta voisin kielitaidon puolesta matkustella Latinalaisessa Amerikassa. Paluumatkalla pysähdyin vuorokaudeksi Saksan Bremeniin. […]

  • Leave a Reply