Itä-Eurooppa, Pietari, Venäjä

Pietari 22.5.2011: Iisakin kirkko ja Kirkko veren päällä

23.5.2011
Iisakin kirkko

Kävin Pietarin kahdessa hienoimmassa kirkossa eli Iisakin kirkossa ja Kirkossa veren päällä. Iisakin kirkko on kai näistä perinteisemmällä tavalla upea, Kirkossa veren päällä on taas ainutlaatuisella tavalla mosaiikkiteoksia lattiasta kattoon. Nämä eivät ole toimivia kirkkoja, vaan kirkkomuseoita, joissa ei pidetä jumalanpalveluksia.

Iisakin kirkko, Pietari

Iisakin kirkossa oli meneillään myös tapahtuma, jossa lapset tekivät maalauksia kirkosta, lapsia oli kymmenittäin. Turistejakin oli sunnuntaipäivänä paljon, mutta kyllä siellä mahtui melko hyvin kuviakin ottamaan. Kävin myös näkötornissa.

Yllä Joulupukki on tunkenut itsensä samaan kuvaan Jeesus Nasaretilaisen kanssa ;).

Matkafoorumi – Pietarin nähtävyyksien lippujen hinnat ja aukiolot

1 Comment

  • Reply Pietarin nähtävyydet TOP 10 | Reissuesan matkablogi 6.7.2017 at 00:26

    […] 4. Iiisakin kirkkko […]

  • Leave a Reply