Himanka, Länsi-Eurooppa, Pyöräily, Suomi

Pyöräretki Himangalta Kalajoelle 70 km 27.6.2011

30.6.2011

Maanantaina tein ensimmäisen pidemmän pyöräretkeni, 70 km. Pidemmän siis meikäläisen pyöräilyä aloittelevan asteikolla, hieman pitempään pyöräilyä harrastaneille tuollainen matka lienee ihan normilenkki. Tähän asti pisin päivämatkani oli ollut noin 40 km.

Pahkala, Himanka, KalajokiNäkymä kohti Pahkalaa kuvattuna läheltä Torvenkylän rajaa.

Menoreitti oli Himanka-Pahkala-Torvenkylä-Kurikkala-Rahja-Hiekkasärkät-Kalajoki. Palureitti oli muuten sama, mutta oikaisimme Kalajoen keskustasta Kurikkalaan. Ajo-aikaa kertyi noin 3,5 tuntia ja matkaa noin 70 km.

omakuva, Kalajoen HiekkasärkätOlen kuvassa Kalajoen Hiekkasärkillä.

Sää oli aurinkoinen ja asteita noin 17 eli oikein hyvä ilma pyöräillä. Hiekkasärkkien kylmässä merituulessa joutui pukemaan takin päälle, mutta muuten lähes koko matkan pystyi polkemaan T-paidassa. Koko matka oli päällystettyjä teitä. Kalajoelta Kurikkalaan päällyste oli melko huono, joutui aika paljon kiemurtelemaan.

KalajokiKalajoki-joen rannalla Kalajoella.

Reisissä alkoi tuntumaan jo 25 km kohdalla eli ennen Hiekkasärkille saapumista, mutta ei se ollut niin vaarallista, että olisin väsähtynyt, vaan jaksoin melko hyvin polkea koko reissun. Energian riittäminen ei jäänyt ainakaan ravinnosta kiinni, sillä kävimme syömässä kunnon pizzat Kalajoen keskustassa Ravintola Mamma Leonessa.

Hietakangasmetsää KurikkalassaHietakangasmetsää Kurikkalan tien varrella.

Selkäni kipeytyi matkan varrella ja otin yhden särkylääkkeen kesken matkaa. Myös seisaaltaan ajo ajoittain lievensi selkäoireita jonkin verran. Illalla alaselästä vihlaisi pahasti.

Pyöräretki Himangalta Kalajoelle 70 km 27.6.2011

Reissuesan matkakuvat – Suomi 2011 – Pyöräretket

1 Comment

  • Reply Pyöräretki Himangalta Kannukseen ja Väliviirteelle 55 km 28.6.2011 | Reissuesan matkablogi 26.7.2011 at 07:36

    […] meni aika huonoon kuntoon edellispäivän 70 km pyöräilystä, mutta aamulla selkäkivuista ei enää ollut tietoa, joten lähdin kokeilemaan kestäisikö selkä […]

  • Leave a Reply