Muuta matkailusta

Matkailijaprofiilini

2.12.2012
Esa Isopahkala

Tartuin matkailijaprofiilihaasteeseen, Panun kuvanottopaikasta minulla ei ole hajuakaan, mutta arvataan Varsova. Entä missä tämä ylläoleva kuva minusta on otettu? Voit vastata kommenteissa tai omassa blogissasi.

Pelottavin lentosi?

Pahasti pelottavia lentoja ei ole ollut, mutta hieman epämiellyttäviä joskus. Kerran Aasian-lennolla oli inhottavia ilmakuoppia. Suomesta Tallinnaan lentävä pikkukone piti kamalaa meteliä, mutta en pelännyt sen putoavan.

Suosikkimaa, -kaupunki ja maanosa?

Suosikkimaanosat Kaakkois-Aasia ja Itä-Eurooppa, suosikkimaat Thaimaa ja Ukraina, suosikkikaupunki Las Palmas. Keski-Amerikan ja Dominikaanisen tasavallan matkat ovat suunnitteilla, saa nähdä tuleeko niistä uusia suosikkeja.

Koktebel, UkrainaKoktebel, Ukraina

Syrjäisin käymäsi paikka maailmassa?

Timbuktussa on vielä käymättä enkä ole muuallaan autiomaissa käynyt. Peru taitaa olla käymistäni maista kauimpana Suomesta, mutta tunnelmaltaan syrjäisemmältä on tuntunut Pohjois-Laosin Luang Nam Thahan.

Luang Prabangista pohjoiseen päin ajellessa, Udomxaihin ja Luang Nam Thahan, vuoristokylissä näytti siltä kuin olisi siirtynyt ajassa sata vuotta taaksepäin.

Mieluisin matkaopas?

Lonely Planetin voittanutta ei ole löytynyt, vaikka on siinäkin puutteita (karttoja puuttuu, toisaalta loistohotellit pitäisi jättää pois).

Matkaan yksin vai yhdessä?

Olen tehnyt lähes kaikki reissuni yksin. Jotkut matkat olisivat kuitenkin kiinnostavampia hyvässä seurassa. Esim. USA:n road tripin tehnen vasta sopivan matkakumppanin löytyessä.

Pahin paikka saada vatsatauti

Intia on paska maa. Kolme vatsatautia kahden kuukauden reissulla.

Ensimmäinen kulttuurishokki

Ensimmäinen Venäjän-reissu, tattaripuuro, borssikeitto ja kyykkyvessa.

Mistä ostaisit kakkoskodin tai minne muuttaisit eläkkeellä?

Ikuisen kevään maasta eli Kanarialta voisin hankkia asunnon. Toki sieltäkin lähtisin aina välillä pariksi kuukaudeksi reissun päälle.

3 Comments

  • Reply Panu 3.12.2012 at 00:48

    Ratkaisu kuva-arvoitukseeni on nyt paljastettu: http://www.rantapallo.fi/panunmatkat/2012/12/02/circumbaikal/ 🙂

  • Reply Circum-Baikal-rata, Venäjä – Panun matkat 4.12.2012 at 09:09

    […] kuva-arvoitus poiki kaksi valistunutta arvausta. Reissu-Esa veikkasi omassa postauksessaan Varsovaa, ja Destination Unknownin Satu arveli kommentissaan […]

  • Reply Circum-Baikal-rata patikoiden | Panun matkat 15.4.2014 at 13:53

    […] kuva-arvoitus poiki kaksi valistunutta arvausta. Reissu-Esa veikkasi omassa postauksessaan Varsovaa, ja Destination Unknownin Satu arveli kommentissaan […]

  • Leave a Reply