Muuta matkailusta

Minne syksyllä 2014?

11.7.2014
Kirkko veren päällä, Pietari

En vielä tiedä minne matkustan syksyllä 2014, joten ajattelin listata joitakin tähän mennessä mieleen tulleita vaihtoehtoja.

Pyhän Jaakobin vaellustie

Ranskan rajalta on vajaan 800 km matka Santiago de Compostelaan Espanjan luoteisrannikolla. 20-30 km päivämatkoja kävellen reitin patikoisi reilussa kuukaudessa. Kävelyn jälkeen voisi siirtyä Espanjan etelärannikolle. Vaellus ei tulisi kalliiksi, pyhiinvaeltajien majatalot majoittavat 5-10 eurolla per yö. Kunto epäilemättä nousisi. Aloitusajaksi olisi ihanteellinen syyskuu, ruuhkat ovat silloin poistuneet, mutta sää on edelleen hyvä. Selkä ei ehkä kestäisi.

Kapkaupunki

Olen lukenut ihastuneita matkakertomuksia Kapkaupungista ja kaupunki on koko Afrikan suosituin turistikohde. Ilmasto vaikuttaa erittäin sopivalta, paras ajankohta Kapkaupungissa vierailuun olisi marras-huhtikuu, jolloin keskimääräinen päivän ylin lämpötila on 21 ja 26,5 asteen välillä. Turvallisuustilanne on pieni kysymysmerkki.

Itä-Euroopan kierros

Automatka ainakin Venäjän lähialueille, mutta ehkä jopa Ukrainaan ja Balkanille asti, paluu Kaliningradin kautta. Ajankohta voisi olla syys-marraskuu ja kesto ainakin pari kuukautta. Viisumin vuoksi tämä vaihtoehto tulisi valita pian jos aikoo toteuttaa.

Teneriffa

Viimeksi olin Las Palmasissa Gran Canarialla 3,5 kk, joten nyt olisi jonkin toisen Kanarian saaren vuoro. Pari kuukautta tai pari viikkoa.

5 Comments

 • Reply Anna Koskela 11.7.2014 at 06:50

  Mä äänestän Teneriffaa 😉 Tykkäsin kovasti ja sieltä pääsee La Gomeralle helposti.

  Eikös tuo Kapkaupunki ole myös melko kallis paikka…?

 • Reply Mauri Nummi 13.7.2014 at 07:16

  Meneppä tuonne Etelä-Afrikkaan, niin saadaan kuulla tuoreet raportit sieltä. Olen aina itse halunnut siellä käydä, mutta käymättä vielä on. On kuulemma yksi maapallon kauneimmista maista.

 • Reply Elina / Narulelu maailmalla 14.7.2014 at 12:29

  Ääni Kapkaupungille! Me suunnataan marraskuussa Etelä-Afrikkaan ja olen jo pelkän etukäteistutkailun perusteella aivan ihastunut maahan. Ei nuo muutkaan tosin huonoja vaihtoehtoja ole 🙂

 • Reply Ostin lentoliput Teneriffalle loka-joulukuuksi 2014 - Reissuesan matkablogi 14.8.2014 at 21:27

  […] ajalle 29.9-22.12.2014 eli valitsin yhden kuukausi sitten mainitsemistani vaihtoehdoista (Minne sykyllä 2014?). Viime vaiheessa matkavaihtoehtona oli esillä myös […]

 • Leave a Reply