Minne sinä menisit maailmanympärimatkalle?

Minne sinä menisit maailmanympärimatkalle?

Maailmanympärimatka

Vastaan Kohteena maailma -blogin haasteeseen ja kerron mitkä viisi kohdetta valitsisin maailmanympärimatkalle.

1. Brasilia

Cidade Maravilhosa.jpg
Cidade Maravilhosa” by Rafael Rabello de BarrosOwn work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

Lähtisin kiertämään maapalloa länteen päin, koska kuulemma siihen suuntaan edetessä välttyy aikaerorasituksilta. Lentäisin aluksi Brasiliaan ja kohteena siellä olisi Rio de Janeiro. Rion karnevaalit ovat maailman suurimmat ja menisin maahan sopivasti karnevaalien aikaan. Kävisin Copacapana-rannalla ja kuvaisin Kristus-patsaan helikopterista.

2. Galapagos-saaret

Galápagos land iguana (4201794181).jpg
«Galápagos land iguana (4201794181)» por Peter WiltonGalápagos land iguana
Uploaded by Magnus Manske. Disponible bajo la licencia CC BY 2.0 vía Wikimedia Commons.

Brasiliasta lentäisin Ecuadoriin Etelä-Amerikan länsirannikolle. Osallistuisin parin viikon laivamatkaan eläimistöltään ainutlaatuisille Galapagos-saarille, täysihoidolla tietysti.

3. Havaiji

Hanauma Bay
Hanauma Bay Panoramic View” by Cristo VlahosOwn work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

Tyynellämerellä tekisin välilaskun USA:han kuuluvalla Havaijilla. Opettelisin Havaijilla surffaamaan ja kiertelisin saariston rantoja ja tulivuoria. Kyllä muutkin Tyynenmeren saarivaltiot saattaisivat kelvata.

4. Australia

Australia
Kävisin lopultakin Australiassa ja siellä ainakin Sydneyssä ja Great Ocean Roadilla. Kaakkois-Aasiassa aikanaan matkustellessani huomasin tosi edullisia lentoja Australian pohjoisosaan, mutta maan kalleus sai lykkäämään Australian hamaan tulevaisuuteen – ostin silloin lennot Malesiasta Sri Lankalle.

5. Etelä-Afrikka

Giving back in South Africa - join Mrs. O Around the World & Friends on a luxury adventure and...

Etelä-Afrikka oli minulla jopa yksi vakavasti harkitsemistani talvehtimiskohteista, mutta en ole siellä edelleenkään edes käynyt. Erityisesti kiinnostaa Kapkaupunki pöytävuorineen ja hyväntoivonniemineen, mutta kävisin myös pidemmällä rannikolla ja safarilla. Ilmasto on lämmin, mutta merivesi on valtamerien kohtauspisteessä yllättävän kylmää – noin 17 astetta.

Näissä valinnoissani olen tarkoituksella unohtanut liiat realiteetit eli raha-asiat.

2 kommenttia artikkeliin ”Minne sinä menisit maailmanympärimatkalle?”

  1. Hyvät kohteet! näitä ja muita kohteita olen itsekin miettinyt. Joihinkin kohteisiin lennot kumminkin maksaa todella paljon, joten olenkin tullut siihen tulokseen että ehkäpä jokin pitkä laivareissu voisi tulla jopa edullisemmaksi jos haluaa nähdä paljon kohteita samalla kertaa. Mutta toisaalta taas jos vaikka sairastuisi niin matka voisi mennä hukkaan, pitänee vielä miettiä

Jätä kommentti