Aitolahden vanha kirkko, Tampere

69,90 99,90  sis. alv 24 %

TURVALLINEN OSTOPROSESSI
  • Stripe
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express
  • PayPal
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Aitolahden kirkko on harmaakivestä 1920-luvun lopussa muurattu kirkko Tampereen Aitoniemessä entisen Aitolahden kunnan alueella Tampereen Messukylän seurakunnan alueella. Sen suunnitteli Birger Federley. Tontin kirkkoa varten lahjoitti Laalahden tilan omistaja, professori Rurik Pihkala. Hautausmaan tontin lahjoittivat Kustaa ja Ida Ruokonen. Kirkko on suorakaiteen muotoinen torniton pitkäkirkko, jonka toisella sivustalla on pieni eteinen. Kirkko jäljittelee vanhoja keskiaikaisia kivikirkkoja muun muassa seinämateriaalin valinnassa. Kirkko on rakennettu talkoilla.

Samoin päätykolmioiden tiiliset yläosat ovat tyypillisiä nimenomaan vanhoille kivikirkoille. Runkohuonetta ja eteistä kattaa jyrkkä satulakatto. Keskiaikaisesta tilankäytöstä poiketen Aitolahden kirkon sakasti ei ole kirkon sivulla, vaan muusta kirkkosalista erotettuna runkohuoneen päädyssä.

Kirkossa on istumapaikat 230 hengelle. Alttaritauluna on saksalaisen Fritz Hilbertin tekemä lasimaalaus. Kirkossa on Kangasalan urkurakentamon vuonna 1928 rakentamat 9+1-äänikertaiset urut, jotka on nykyaikaistettu vuonna 1966.

Entisen Aitolahden seurakunnan kirkko on valittu Tampereen kulttuuriympäristökohteisiin. Valinnan perusteena oli, että sen arkkitehtoninen ratkaisu, keskiaikaisen kivikirkon tyyli, on historiallinen kuriositeetti.

Lähde: Wikipedia.

Lisätiedot

Lisenssi

peruslisenssi, laajennettu peruslisenssi, kaupallinen lisenssi, laajennettu kaupallinen lisenssi