Commercen talo Valoviikoilla, Tampere

69,90 99,90  sis. alv 24 %

TURVALLINEN OSTOPROSESSI
  • Stripe
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express
  • PayPal
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,

Kuvaus

Commercen talo on Tampereella Hämeenkadun varrella ja Keskustorin laidalla niin kutsutulla Jugendtorilla sijaitseva viisikerroksinen asuin- ja liiketalo, joka on valmistunut vuonna 1899. Tyylisuunnaltaan varhaisjugendia edustavan talon suunnitteli helsinkiläinen arkkitehtitoimisto Andersin, Jung ja Bomanson (arkkitehdit Bertel Jung, Waldemar Andersin ja Oscar Bomanson). Talon nimi tulee ranskan kielen kauppaa tarkoittavasta sanasta.

Rakennuksessa toimi pitkään vuonna 1907 perustettu Hotelli Central. Hotellin nimi vaihtui myöhemmin Centrumiksi. Commercen kulmaliikehuoneistossa toimi vuoteen 1983 saakka Ensimmäinen apteekki (aluksi silloisen oikeinkirjoituksen mukaisesti Ensimäinen Apteekki) ja sen jälkeen paikalle avattiin 14. joulukuuta 1984 Suomen ensimmäinen McDonald’sin hampurilaisravintola. Lyhyen aikaa, 1983–1984, tiloissa toimi Burger King. Toukokuussa 2010 talossa oli uhkaava tulipalo, joka sai alkunsa McDonald’s-ravintolan rasvankeittimestä. Palon korjaustyöt kestivät kaksi vuotta ja McDonald’s avattiin uudelleen keväällä 2012. McDonald’s sulki ravintolan syksyllä 2015 ja alkuvuonna 2016 hampurilaisketju Friends & Brgrs otti tilat käyttöönsä.

Commercen talo on suojeltu asemakaavalla vuonna 1999.

Lähde: Wikipedia.

Tampereen Valoviikot on jokavuotinen tapahtuma, jossa Tampereen keskustan katuja valaistaan valokoristein ja -teoksin. Valoviikot järjestää Tampereen kaupunki.

Ensimmäiset Valoviikot järjestettiin syksyllä 1966, ja ne kestivät runsaat kolme viikkoa. Idea Valoviikoista saatiin Tampereen ystävyyskaupungista Essenistä. Valoviikot koostuivat lukuisista valokuviosta, jotka ripustettiin pääosin keskustan katujen ylle sekä toisinaan myös muihin paikkoihin. Valoviikkojen historiaan kuuluu myös Valon Neito -kilpailu. Valon neidoksi valittiin lämminhenkinen nainen, joka toi talveen kaivattua valoa ja lämpöä ja loisti ympärilleen hyvää mieltä. Nykyään Valoviikot kestävät lokakuun lopusta maaliskuun puoliväliin. Ripustettujen valokuvioiden lisäksi Valoviikkoihin kuuluu nykyään myös valoverhoja, valopalloja, heijastettuja valogallerioita ja muita valaistuja kohteita.

Lähde: Wikipedia – Tampereen valoviikot.