Durresin auringonlasku, Albania

34,90 64,90  sis. alv 24 %

TURVALLINEN OSTOPROSESSI
  • Stripe
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express
  • PayPal
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Durrës (vanhat nimet: Epidamnos, Dyrrhakhion, Dyrrhachium, Durazzo, slaav. Драч) on yksi Albanian vanhimmista kaupungeista ja tärkeä satamakaupunki. Se sijaitsee rannikolla 30 kilometriä länteen Albanian pääkaupungista Tiranasta. Se sijaitsee yhden Adrianmeren kapeimman kohdan rannalla Italian satamia Baria ja Brindisiä vastapäätä. Kaupungin asukasluku oli vuoden 2011 väestönlaskennan mukaan 113 249. Durrësissa sijaitsee Albanian uusin yliopisto, Aleksandër Moisiu -yliopisto.

Durrës on yhä merkittävä linkki Länsi-Eurooppaan johtuen satamastaan ja läheisyydestään Italian satamakaupungeille. Kaupungissa on telakka, teollisuutta, joka tuottaa pääosin nahka-, muovi ja tupakkatuotteita. Lähialueilla tuotetaan myös viiniä ja ruokatuotteita.

Durrësin merkittävimpiä rakennuksia ovat pääkirjasto, kulttuurikeskus, Estrada-teatteri, nukketeatteri, filharmoninen orkesteri, jne. Durrësissa on myös useita museoita kuten arkeologinen museo sekä historian museo.

Kaupungin rannat ovat suosittu kohde monille ulkomaalaisille ja paikallisille matkailijoille, arvioitu kävijämäärä on 600 000 vuosittain. Monet tiranalaiset viettävät kesänsä Durrësin rannoilla. Nykyaikaisen moottoritien valmistuminen Durrësin ja Tiranan välille on vähentänyt matkustusajan noin puoleen tuntiin. Tämän välin pääsee myös junalla.

Kuten Albanian muissa osissa Durrësissa on monia betonibunkkereita, jotka on rakennettu diktatuurin aikana. Niitä on 100 metrin välein kaupungin rannalla. Ne rakennettiin suojaamaan maata joko läntistä tai Varsovan liiton hyökkäystä vastaan, joita ei koskaan tapahtunut; nyt maassa on noin 700 000 bunkkeria.

Lähde: Wikipedia.