Finlayson, Frenckell ja Satakunnan silta

69,90 99,90  sis. alv 24 %

TURVALLINEN OSTOPROSESSI
  • Stripe
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express
  • PayPal
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,

Kuvaus

Tammerkoski (ruots. Tammerfors ström) on koski Tampereella Näsijärven ja Pyhäjärven välillä. Korkeusero järvien välillä on 18 metriä, ja vesi virtaa koskessa etelään eli Näsijärvestä Pyhäjärveen. Tampere on aikoinaan alkanut rakentua tämän kosken rannalle. Tammerkosken rannat ovat Suomen vanhimpiin kuuluvaa teollisuusmiljöötä, johon kuuluvat muun muassa Finlaysonin ja Tampellan tehtaat. Nykyään kosken varrella toimii enää vain Takon kartonkitehdas, mutta monet vanhoista tehdasrakennuksista ovat yhä jäljellä. Tammerkoski on yksi Suomen kansallismaisemista.

Tammerkosken rannalla on vuonna 1986 rakennettu, 63 metriä korkea Sokos Hotel Ilves.

Tammerkoskessa toimii neljä vesivoimalaa: Tampellan voimalaitos (1916), Finlaysonin voimalaitos (1926), Keskiputouksen voimalaitos (1932) ja Alakosken voimalaitos (1937).

Tampellan, Finlaysonin ja Keskiputouksen voimalat ovat Tampereen kaupungin omistuksessa. Alakosken voimalan omistaa Koskienergia Oy.

Tammerkosken voimalaitoksien yhteenlaskettu teho on noin 18 megawattia ja vuosituotanto noin 74 gigawattituntia, mikä vastaa noin 3 700 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Lähde: Wikipedia.