Frenckellin tehtaan savupiippu, Tampere

69,90 99,90  sis. alv 24 %

Frenckellin tehtaan kahdeksankulmainen savupiippu Kirjastonpuistossa Tammerkosken rannalla. Savupiipun juurella olevassa pannuhuoneessa sijaitsee nykyään G Livelab -musiikkiklubi.

TURVALLINEN OSTOPROSESSI
  • Stripe
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express
  • PayPal
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

Frenckellin paperitehdas oli Tampereella Tammerkosken varrella sijainnut paperitehdas, jossa käynnistettiin Suomen ensimmäinen jatkuvatoiminen paperikone vuonna 1842.

Alueella säilynyt tehtaan kahdeksankulmainen piippu on rakennettu vuosina 1875-1876.

Tehtaan piipun juurella olevassa vanhassa pannuhuoneessa toimi kaupunginkirjaston Frenckellin lehtilukusali vuosikymmenten ajan. Se siirtyi kuitenkin pääkirjasto Metson yhteyteen vuonna 2016. Pannuhuoneen tilojen vuokralaiseksi ideakilpailun pohjalta valittiin akustispainotteinen livemusiikkiklubi.

Lähde: Wikipedia.

G Livelab on Suomen Muusikkojen Liiton omistaman Livelaboratorio Oy:n musiikkiklubi-konsepti, joista ensimmäinen avattiin Helsinkiin Yrjönkadulle vuonna 2016 ja toinen Tampereelle Frenckellin vanhaan pannuhuoneeseen vuonna 2019. Klubien uniikki idea on suomalaisten Genelec-kaiuttimien käyttö konserttiäänentoistona. Kyseisiä kaiuttimia käytetään yleensä vain studio- ja kotiolosuhteissa.

Yle Perjantai -ohjelma kuvataan Tampereen G Livelabilla. Tampereen G Livelab on ollut osana myös Tampereen Teatterikesää ja Tampere Film Festivalia.

Tampereen G Livelab on voittanut useita palkintoja, kuten vuoden musiikkiklubi-palkinnon Musiikki & Mediassa ja myös kansainvälisen vuoden konserttisali Mondo*DR-palkinnon.

Lähde: Wikipedia.

Kirjastonpuisto on Tampereen ydinkeskustassa Tammerkosken ja Keskustorin välissä sijaitseva puisto. Se on kaupungin vanhimpia julkisia viheralueita ja osa valtakunnallisesti merkittävää Tammerkosken kansallismaisemaa.

Lähde: Wikipedia.