Kalajoen hiekkasärkät syksyllä

69,90 199,90  sis. alv 24 %

TURVALLINEN OSTOPROSESSI
  • Stripe
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express
  • PayPal
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kuvaus

Kalajoen hiekkasärkät on luontokohde ja matkailukeskus Kalajoella, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa Perämeren rannikolla. Kalajoen hiekkasärkät sijaitsee valtatie 8:n varrella noin kymmenen kilometrin päässä Kalajoen kaupungin keskustaajaman eteläpuolella.

Hiekkasärkät ovat noin kolmen ja puolen kilometrin mittainen laaja hiekkasärkkien ja -rantojen muodostama alue. Alueelle on tyypillistä myös rantojen kohoamisilmiö, joka on Pohjanmaan rannikolla voimakkainta Suomessa.

Kalajoen hiekkasärkkien matkailukeskuksen ympärivuotisia palveluita ovat muun muassa reitistöt hiihtoon ja sauvakävelyyn, lenkkeilyyn, hevosurheiluun, kylpylähotelli hyvinvointi-, terveys- ja kuntoliikuntapalveluineen, ruoka- ja viihderavintolapalvelut sekä ympärivuotiset majoitus- ja kokouspalvelut.

Ohjelmapalveluyritykset tarjoavat toimintaa ryhmille ympäri vuoden. Hiekkasärkillä on ympärivuotiset reitistöt talvella hiihtoon ja kesällä sauvakävelyyn, retkeilyyn ja pyöräilyyn. Hiekkarannalle johtavat puulankkupolut, jotka sopivat myös liikuntarajoitteisille ja lapsiperheille vaunujen kanssa.

Kesäaikana hiekkarantojen ja luontoreittien lisäksi matkailukeskuksen palveluja ovat vesi- ja puuhapuisto Jukupark, leirintäalue Top Camping Hiekkasärkät meren rannassa sekä useat lomakylät. Matkailukeskuksessa on myös golfkenttä ja Keskuskarin venesatama. Alueella voi kalastaa Lohilaaksossa, osallistua raviradalla pidettäviin ratsatuskilpailuihin tai raveihin tai vaikka rompetoritapahtumaan. Kesäteatterissa esitetään joka vuosi pari uutta tuotantoa. Matkailukeskuksessa järjestetään muun muassa hiekkafutiksen SM-kilpailut, hiekkasählyn kilpailut, hiekkaolympialaisia ja muita harrastajatapahtumia. Suurimpia tapahtumia ovat Kalajoen Juhannus ja Kalajoen Venetsialaiset elokuun lopulla.

Aiemmin matkailueella oli myös kapearaiteinen Kalajoen Hiekkasärkkien rautatie, joka lopetti toimintansa 1990-luvun lopulla. Kalajoen keskustaan pääsee ilmaisbussilla, joka liikennöi kesäaikaan.

Lähde: Wikipedia.