Karhu Transfagarasanin varrella, Romania

69,90 99,90  sis. alv 24 %

TURVALLINEN OSTOPROSESSI
  • Stripe
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express
  • PayPal
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Transfăgărășan (trans (yli, kautta) + Făgăraș) eli DN7C on toiseksi korkeimmalle ulottuva asfalttitie Romaniassa. Tie rakennettiin sotatieksi, ja se ylittää Karpaattien vuoriston pohjois–etelä-suunnassa. Tie yhdistää Transilvanian ja Valakian historialliset alueet. Tien avulla saatiin yhteys myös Sibiun ja Piteștin kaupunkien välille.

Tie rakennettiin Nicolae Ceaușescun valtakaudella vuosina 1970–1974. Se oli Ceaușescun vastaus Tšekkoslovakian miehitykselle 1968. Hän halusi varmistaa armeijan huoltoreitin vuoriston ylitse, jos Neuvostoliitto yrittäisi vastaavanlaista offensiivia Romaniassa. Tie rakennettiin armeijavoimin. Rakennuskustannukset nousivat huimiksi, niin rahallisesti kuin ihmisuhrein mitattuna. Rakentamisen aikana käytettiin 6 000 000 kg dynamiittia, ja työmaalla kuoli erilaisiin onnettomuuksiin lähes 40 sotilasta.

Tie nousee 2 034 metrin korkeuteen. Kunnosta ja mutkaisuudesta johtuen keskinopeus tiellä on noin 50 km/h. Alueelta löytyy myös paljon vaelluspolkuja. Tie on tavallisesti suljettu talvisaikaan lumen vuoksi. Sääoloista riippuen se saattaa pysyä auki aina marraskuuhun saakka. Tien kunnosta kerrotaan kyltein tien molemmissa päissä olevissa kaupungeissa. Tien varrella on Romanian pisin tunneli (884 m) ja neljä muuta tunnelia.

Pohjoispuolella olevalta Bâlean vesiputoukselta on näköala tielle köysiradalta, joka vie matkustajat huipulla olevan Bâleanjärvelle saakka.

Eteläpuolella lähellä Arefun kylää sijaitsee Poenarin rauniolinna, jossa 1400-luvulla asui Vlad Țepeș, jonka liikanimen Dracula mukaan on saanut nimensä tunnettu hirviö. Tien varrella on matkailijoille useita majataloja ja ruokapaikkoja.

Brittiläisen tv-yhtiön BBC:n suosittu ohjelma Top Gear kuvasi Romaniassa syyskuussa 2009. Juontajat ajoivat Romanian halki kolmella eri ajoneuvolla: Aston Martin DBS V12, Ferrari California ja Lamborghini Gallardo LP560-4 Spyder. Jakson lopuksi juontajat saapuvat DN7C tielle. Sarjan juontaja Jeremy Clarkson totesi lopuksi: ”this is the best road… in the world” (”Tämä on paras tie maailmassa”).

Lähde: Transfagarasan | Wikipedia