Ksamil, Albania

69,90 99,90  sis. alv 24 %

TURVALLINEN OSTOPROSESSI
  • Stripe
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express
  • PayPal
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Ksamil (albaniaksi Ksamili) on kylä ja entinen kunta Etelä-Albanian Rivieralla ja osa Butrintin kansallispuistoa. Vuoden 2015 kuntauudistuksessa siitä tuli Sarandën kunnan osa-alue. Vuonna 2011 siviiliviranomaisten mukaan väkiluku oli 9 220. Kuntayksikkö muodostuu Ksamilin ja Manastirin kylistä. Ksamilin rannikkokylä rakennettiin kommunismin aikana vuonna 1966, ja se sijaitsee Sarandën kaupungin eteläpuolella Butrintiin johtavan tien varrella.

Ksamil on yksi sekä kotimaisten että ulkomaisten matkailijoiden suosituimmista rannikkokohteista. Ksamilin ranta ja pohjoisempana sijaitseva Albanian Joonianmeren rannikko kuuluivat Guardian-lehden 20 parhaan edullisen rantalomakohteen joukkoon vuonna 2013. Tärkeimmät nähtävyydet ovat läheiset Ksamilin saaret. Ksamilin karibialaiset valkoiset hiekkarannat antoivat kaupungille suuren matkailuvirran.

Kosovosta ja muilta albaaninkielisiltä alueilta tulleet albaanit ovat viime vuosina vierailleet Ksamilissa, mutta yhä useammat kansainväliset matkailijat vierailevat rannalla. Tämä johtaa muun muassa uusiin hotellipalveluihin, mutta myös kalliimpiin hintoihin. Muita aktiviteetteja ovat Muzinën Blue Eye, Butrintin kansallispuisto, Saranda sekä muutamat muut pienet rannat, jotka sijaitsevat Ksamilin pohjoispuolella.

Lähde: Wikipedia.