Lielahti, Tampere

69,90  sis. alv 24 %

Tampereen Lielahden kaupunginosa ilmakuvassa. Kuvassa näkyy mm. Power ja Motonet Taninkadulla.

TURVALLINEN OSTOPROSESSI
  • Stripe
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express
  • PayPal
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Lielahti (ruots. Lielax) on Tampereen länsipuolella, noin seitsemän kilometrin päässä keskustasta sijaitseva kaupunginosa. Lielahdessa on jonkin verran teollisuutta, muun muassa lakkautettu sellutehdas, sekä monia pienteollisuusyrityksiä, tavarataloja ja marketteja.

Lielahti kuuluu Tampereen luoteiseen suuralueeseen, joka on jaettu kahteen suunnittelualueeseen, Lielaan ja Lentävään. Lielaan kuuluvat Lielahden lisäksi Lintulammen, Pohtolan ja Ryydynpohjan kaupunginosat. Lentävään kuuluvat Niemi ja Lentävänniemi.

Lielahden palvelu- ja teollisuusalueella on laaja kattaus yrityksiä, kuten ruokamarketteja, huonekalukauppoja, urheiluliikkeitä, autoliikkeitä ja kodinkoneliikkeitä. Huomattavimpia näistä ovat Prisma, K-Citymarket, Gigantti ja Kruunukaluste sekä yksittäisenä liike- ja palvelukeskittymänä vuonna 2014 avattu Lielahtikeskus. Myös Tapolan tehdas sijaitsee Lielahdessa.

Lielahden koulun rakennuksia on yhteensä kolme: puu- ja kivitalossa opetetaan vuosiluokkia 1–9. Vuosiluokat päiväkoti–esikoulu löytyvät omasta rakennuksestaan. Saman katon alla yläasteen kanssa ovat myös Lielahden museo ja kahvila.

Lähde: Wikipedia.