Ratinan stadion ja sateenkaari, Tampere

69,90 99,90  sis. alv 24 %

Sateenkaari Tampereen Ratinan stadionilla.

TURVALLINEN OSTOPROSESSI
  • Stripe
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express
  • PayPal
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kuvaus

Tampereen stadion (myös Ratinan stadion) on Tampereella Ratinan kaupunginosassa sijaitseva yleisurheilu- ja jalkapallostadion, joka avattiin vuonna 1965. Stadionin kapasiteetti on 16 800 katsojaa.

Ratinan stadion on Museoviraston mukaan valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Se on suojeltu rakennustaiteellisin ja maisemallisin perustein. Stadion on sijoitettu Ratinanniemelle kohtaan, jossa Tammerkoski laskee Pyhäjärveen, ja se muodostaa niemen julkisivun ydinkeskustaan päin. Stadionin rakentaminen liittyi Helsingin olympialaisiin, mutta sen nykyinen asu ja rakenteet on toteutettu Timo Penttilän piirustusten mukaan 1963–1966. Rakenteet ovat Bertel Ekengrenin insinööritaidon näyte.

Stadionin peruskorjaus valmistui vuonna 2004. Ratinassa järjestettiin yleisurheilun Kalevan kisat 24.–27. heinäkuuta 2008. Kesäkuussa 2012 stadionilla järjestettiin Tanssipidot-tapahtuman pääjuhlakonsertti, Velisinfonia. Joulukuussa 2013 järjestettiin jääkiekon Liigan ulkoilmaottelu, jossa kohtasivat tamperelaisseurat Tappara ja Ilves.

Ratinan nurmella kotiottelunsa pelasi entinen tamperelainen veikkausliigajoukkue Tampere United. Kyseessä oli Veikkausliigan suurin stadion TamUn pelatessa liigassa. Ratinan soveltuvuudesta jalkapallokäyttöön on keskusteltu, koska juoksuratojen takia katsojat ovat varsin kaukana kenttätapahtumista.

Ratinan stadion oli vuosina 2016–2020 yleisurheilun Suomi–Ruotsi-maaottelun Suomen-otteluiden pitopaikkana.

Uusitun stadionin yleisökapasiteetti on 16 800 katsojaa. Stadionilla on kansainväliset vaatimukset täyttävä kenttävalaistus ja moderni tulostaulu. Sen sijaan kentän 1970-luvulta peräisin oleva vastuspohjainen lämmitysjärjestelmä on käyttötarkoitukseensa riittämätön. Konserttitapahtumissa kenttäalueen ollessa käytössä, stadionille mahtuu 30 000 henkilöä.

Yleisurheilun suorituspaikat ovat vapaasti kaikkien käytettävissä silloin, kun stadionilla ei ole mitään erityistä tapahtumaa.

Lähde: Wikipedia.