Reposaari, Pori

69,90 99,90  sis. alv 24 %

Porin Reposaari ilmakuvassa. Kuvassa lähimpänä näkyvä katu on Kirkkokatu, seuraava katu on Luotsikatu.

TURVALLINEN OSTOPROSESSI
  • Stripe
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express
  • PayPal
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

Reposaari (ruots. Räfsö tai murteessa aikoinaan Räpsö; suomeksi aiemmin Räpsöö) on Porin kaupunginosa, joka sijaitsee samannimisellä saarella Meri-Porissa noin 30 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Noin 1,5 neliökilometrin laajuinen Reposaari on Kokemäenjoen suiston uloin saari aivan Selkämeren ulapan äärellä. Reposaaressa on noin 1 000 asukasta.

Reposaarelle oli mahdollista päästä vain vesitse vuoteen 1956 saakka, jolloin valmistui saaren ja mantereen välille monien pikku saarten ja luotojen yli kulkeva pengertie.
Tuoreimpana tapahtumana Reposaareen syntyi vuonna 2016 monikulttuurifestivaali Reposfääri.

Vuonna 2008 Reposaaressa järjestettiin loma-asuntomessut. Tapahtuma oli osa Porin 450-vuotisjuhlaa. Messujen teemana oli esitellä loma-asumista kaupunkimaisessa, historiallisessa, merellisessä ja rauhallisessa ympäristössä lähellä kaupungin palveluita.

Vuonna 1985 julkaistu elokuva Valkeat yöt on kuvattu osittain Reposaaressa, joka lavastettiin tuolloin siperialaiseksi kyläksi.

Reposaaresta on kesäisin yhteys Porin keskustaan vesibussi m/s Charlotalla.

Vuonna 2016 Reposaari valittiin Suomen vuoden kaupunginosaksi.

Reposaarella oli aikoinaan poikkeuksellinen tapa, nimittäin vuosina 1955−1998 pidettiin tunnin siesta, jolloin kaupat olivat kiinni. Reposaaressa sijaitsi aikoinaan myös Suomen pienin Alko.

Lähde: Wikipedia – Reposaari.