Rundalen palatsi, Latvia

69,90 99,90  sis. alv 24 %

TURVALLINEN OSTOPROSESSI
  • Stripe
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express
  • PayPal
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Rundāles pils (Rundālen palatsi, latv. Pilsrundāle) on barokkilinna Länsi-Latviassa Bauskan kaupungin lähellä. Sitä sanotaan usein Itämeren Versaillesiksi. Se rakennettiin vuosina 1736–1740 kuurinmaalaisen herttuan ja Venäjän keisarinna Anna Ivanovnan suosikin Ernst Johann von Bironin kesäasunnoksi. Bironin perheen käytössä linna oli vuoteen 1795 saakka, jolloin Kuurinmaan herttuakunta liitettiin Venäjän keisarikuntaan.

Linnan suunnitteli Venäjän hallitsijan hoviarkkitehti Bartolomeo Rastrelli, jonka suunnittelutyö oli myös Pietarin Eremitaaši. Rastrelli valvoi Rundālen rakennustöitä vuosina 1736–1740.

Palatsin interiööri on tyyliltään pääosin rokokoota, ja rakennuksessa on 138 huonetta. Alkuaan tilat oli jaettu erikseen edustustiloina ja erikseen yksityistiloina toimineisiin huoneisiin (itä- ja länsisiipi). Linna on nykyisin osittain museona, osittain edustustilana. Linnan restaurontityöt aloitettiin vuonna 1972, ja ne jatkuvat edelleen. Jo entistettyjen tilojen lisäksi palatsissa voi tutustua palatsin ja Bironin suvun historiaa esitteleviin näyttelyihin. Myös entistetty barokkipuisto on avoinna vierailijoille.

Lähde: Wikipedia.