Saarijärvi ruskan aikaan, Kintulammin retkeilyalue

69,90 99,90  sis. alv 24 %

Tampereen Kintulammin retkeilyalueen Saarijärvi ruskan aikaan.

TURVALLINEN OSTOPROSESSI
  • Stripe
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express
  • PayPal
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,

Kuvaus

Kintulammin retkeilyalue on Tampereella Teiskossa sijaitseva retkeily- ja luonnonsuojelualue, reilut 20 kilometriä Tampereen keskustasta koilliseen. Tampereen kaupungin omistama alue sijaitsee Kintulammin ympäristössä. Muita järviä alueella ovat Kortejärvi ja Saarijärvi. Luonnonsuojelualue on noin 600 hehtaarin kokoinen ja Tampereen suurin. Vuonna 2018 avattiin retkeilualueen laajennusosa. Alue suunniteltiin 10 000 kävijälle vuodessa, mutta kävijöitä on arvioitu olevan noin 40 000 vuodessa.

Alueella on opastettuja retkeilyreittejä noin 15 km ja viisi nuotiopaikkaa, joista neljällä on laavu. Kirkkokiven laavu, jonne on matkaa pysäköintipaikalta noin 300 metriä, on esteetön. Alueella on kaksi vuokraustupaa: Kintulammin maja ja Kortejärven tilan rakennus.

Alueen metsät ovat pääosin kuivaa ja tuoretta kangasta. Pieniä lehtomaisia kangasalueita on muutama. Kintulammin alueella on monen tyyppisiä soita. Alueella on yhteensä kymmeniä erittäin järeitä, kilpikaarnaisia aihkimäntyjä, jotka ovat satoja vuosia vanhoja.

Kaupungin maanvaihdon yhteydessä haltuunsa saama Vattulan alue Pulesjärven lounaispuolella rauhoitettiin vuonna 1959. Tampereelle haluttiin 1990-luvun lopulla retkeilyalue. Vattulan luonnonsuojelualuetta laajennettiin vuonna 2003. Kintulammin retkeilyaluetta laajennettiin maahankinnoilla. Sitten vuonna 2018 alue rauhoitettiin Tampereen kaupungin lahjana 100-vuotiaalle Suomelle.

Lähde: Wikipedia.

Lisätiedot

Lisenssi

peruslisenssi, laajennettu peruslisenssi, kaupallinen lisenssi, laajennettu kaupallinen lisenssi