Särkänniemi, Tampere

69,90 99,90  sis. alv 24 %

TURVALLINEN OSTOPROSESSI
  • Stripe
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express
  • PayPal
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,

Kuvaus

Särkänniemi on Tampereella Näsijärven rannalla sijaitseva huvipuisto, joka avattiin vuoden 1975 vappuna. Särkänniemi koostuu neljästä kohteesta, jotka ovat huvipuisto, akvaario, Näsinneulan näkötorni ja Koiramäen eläinpuisto. Lisäksi alueella toimii Tampereen kaupungin hallinnoima Sara Hildénin taidemuseo. Aiemmin Särkänniemessä on ollut myös delfinaario ja planetaario.

Vuonna 2018 puistossa vieraili kesäkaudella 599 000 ja koko vuoden aikana 655 000 asiakasta. Särkänniemeä matkakohteena on kehitetty määrätietoisesti, ja se onkin Tampereen merkittävin matkailukohde: Särkänniemeen suuntautuva matkailu tuo Tampereelle vuosittain 70 miljoonaa euroa sekä 220 000 majoitusvuorokautta. Taloustutkimuksen tekemässä kyselyssä Särkänniemi on valittu monena 2010-luvulla Suomen parhaaksi vapaa-ajankeskukseksi.

Huvipuiston jinglenä on toiminut vuosia ”Särkänniemeen? Särkänniemeen!”, jota se on käyttänyt muun muassa TV-mainoksissaan. Kappaleen on säveltänyt Yari. Nykyään puiston mainoslauseena toimii myös ”Ilo, joka kestää”.

Särkänniemen huvipuistossa on 30 huvilaitetta kesäkaudella 2023. Puistossa on aiemmin ollut 33 laitetta kesäkaudella 2016, ja vuonna 2017 laitteita oli 32. Huvipuisto on avoinna huhtikuun lopusta syyskuun loppuun. Lisäksi huvipuisto on avoinna koulujen syysloman aikaan lokakuussa. Puiston vanhin laite on Troika ja suosituin Tornado. Alue on osin jaettu erillisiin teemakokonaisuuksiin, kuten lapsille suunnattuihin Kärsänniemeen ja Pelitoriin sekä nuorisolle suunnattuun Highway-alueeseen. Alueelta löytyy myös runsaasti kausiravintoloita ja myyntipisteitä sekä kolikkopelejä. Lisäksi huvipuistoalueella on lava eli Estradi, jolla järjestetään vuosittain ulkoilmakonsertteja.

Kesällä 2023 Särkänniemessä on viisi erilaista vuoristorataa: Hype, MotoGee, Trombi, Tornado ja pienemmille lapsille suunnattu Vauhtimato. Vesilaitteita puistossa on kaksi: Koskiseikkailu sekä Suomen ensimmäinen vesilaite Tukkijoki. Muita laitteita Särkänniemessä on 23, muun muassa todellisille hurjapäille suunnatut kieputtimet X ja High Voltage, sekä useita pienemmille lapsille suunnattuja laitteita, kuten Possujuna, Karamelli-karuselli ja Leppäkerttu. Vuonna 2019 Half Pipe -vuoristorata poistettiin käytöstä.

Lähde: Wikipedia.