Sumeliuksen talo Valoviikoilla, Tampere

69,90 99,90  sis. alv 24 %

TURVALLINEN OSTOPROSESSI
  • Stripe
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express
  • PayPal
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,

Kuvaus

Keskustori on Tampereen keskustassa, Hämeenkadun varrella sijaitseva torialue. Keskustori sijaitsee Tammerkosken länsirannalla, ja sen lähistöllä on monia Tampereen tärkeitä rakennuksia. Keskustorin laidalla sijaitsevat muun muassa Raatihuone, Vanha kirkko ja Tampereen Teatteri. Torista käytettiin nimeä Kauppatori vuoteen 1936 asti. Tori on Tampereen keskeinen tapahtumapaikka: siellä pidetään konsertteja, markkinoita ja poliittisia tilaisuuksia. Keskustori on myös tärkeä joukkoliikenteen solmukohta, ja Tampereen keskusta rakentuu sen ympärille.

Tampereen vuoden 1822 asemakaavaluonnoksessa nykyinen Keskustori esiintyi nimellä Suurtori, rinnakkaisniminä olivat käytössä Isotori ja Kauppatori. Vuodelta 1830 peräisin olevissa palovakuutuskirjoissa toria kutsuttiin myös Kirkkotoriksi. Nykyinen nimi tuli käyttöön 1930-luvulla toteutetussa suuressa kadunnimiuudistuksessa. Uutta nimeä perusteltiin sillä, ettei torilla enää käyty kauppaa samalla tavoin kuin aikaisemmin. Näin ollen torin nimeämisperusteena on ainoastaan sen keskeinen sijainti.

Linja-autoliikenteen alkuaikoina 1920-luvulla silloinen Kauppatori oli paikallisliikenteen lisäksi kaikkien Tampereelta maaseudulle ja muihin kaupunkeihin suuntautuneiden linjojen lähtöpaikka. Vuonna 1929 tori jäi ainoastaan paikallisliikenteen linja-autojen käyttöön, kun kaukolinjat siirtyivät kahdelle erilliselle kaukolinja-autoasemalle ydinkeskustan ulkopuolelle ja tämän välivaiheen jälkeen vuonna 1938 nykyiselle linja-autoasemalle.

Lähde: Wikipedia.

Tampereen Valoviikot on jokavuotinen tapahtuma, jossa Tampereen keskustan katuja valaistaan valokoristein ja -teoksin. Valoviikot järjestää Tampereen kaupunki.

Ensimmäiset Valoviikot järjestettiin syksyllä 1966, ja ne kestivät runsaat kolme viikkoa. Idea Valoviikoista saatiin Tampereen ystävyyskaupungista Essenistä. Valoviikot koostuivat lukuisista valokuviosta, jotka ripustettiin pääosin keskustan katujen ylle sekä toisinaan myös muihin paikkoihin. Valoviikkojen historiaan kuuluu myös Valon Neito -kilpailu. Valon neidoksi valittiin lämminhenkinen nainen, joka toi talveen kaivattua valoa ja lämpöä ja loisti ympärilleen hyvää mieltä. Nykyään Valoviikot kestävät lokakuun lopusta maaliskuun puoliväliin. Ripustettujen valokuvioiden lisäksi Valoviikkoihin kuuluu nykyään myös valoverhoja, valopalloja, heijastettuja valogallerioita ja muita valaistuja kohteita.

Lähde: Wikipedia – Tampereen valoviikot.