Torisevan rotkojärvet, Virrat

69,90 99,90  sis. alv 24 %

Virroilla sijaitseva rotkojärvi Alinen-Toriseva ilmakuvassa.

TURVALLINEN OSTOPROSESSI
  • Stripe
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express
  • PayPal
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Torisevan rotkojärviksi kutsutaan Ylä-Pirkanmaan matkailualueella sijaitsevaa kolmea rotkojärveä, joiden nimet ovat Alainen-Toriseva, Keskinen-Toriseva ja Yläinen-Toriseva. Ne sijaitsevat Virtain Jäähdyspohjassa hieman kantatie 66:n itäpuolella.

Syvin järvistä on Keskinen-Toriseva, jonka syvyys on 38 metriä ja keskisyvyys 20 metriä. Suurin järvistä on Alainen-Toriseva, joka on vain 50–70 metriä leveä, mutta 1 120 metriä pitkä. Yläinen-Toriseva on 600 metrin pituinen. Järvien rantakalliot ovat suurelta osin hyvin jyrkkiä.

Alaisella-Torisevalla taidemaalari Werner Holmberg teki teoksensa Aihe Torisevalta 1859. Se kuvaa järven eteläpäässä olevaa Inkerinkalliota. Koska Holmberg ohjattiin alueelle, oli jo 1800-luvulla käsitys siitä, että järvi voisi olla matkailukohde. Alaisen-Torisevan järven eteläpäässä Inkerinkallion päällä sijaitsi 1900-luvun alussa myös taidemaalari Armid Sandbergin Pilvilinna-taiteilijahuvila joka purettiin 1945.

Ruoveden Ritoniemen kartanossa kesän 1825 viettäneen Johan Ludvig Runebergin uskotaan viitanneen nimenomaan Torisevanjärviin Vänrikki Stoolin tarinoissa.

Alueella kulkee Torisevan luontopolku.

Lähde: Wikipedia.