Yyterin hiekkaranta, Pori

69,90 99,90  sis. alv 24 %

Iso rakennus Yyterin hiekkarannan takana on Virkistyshotelli Yyteri, rantahiekalla vasemmalla näkyy Rantaravintola Helmi ja oikealla Bikini Bar.

TURVALLINEN OSTOPROSESSI
  • Stripe
  • Visa Card
  • MasterCard
  • American Express
  • PayPal
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Yyteri (ruots. Ytterö) on Porin 60. kaupunginosa. Se sijaitsee Meri-Porin alueella Yyterinniemen länsiosassa. Yyteri tunnetaan myös Yyterin hiekkarannasta, joka on yksi Suomen pisimpiä.

Yyterissä on runsaasti vapaa-ajan asuntoja, jotka sijaitsevat pääosin asuinalueiden välisellä alueella Fatijärvenmaalla. Yyterin kylpylähotelli ja muiden yrittäjien kiinteistöt sijaitsevat pääasiassa hiekkarannikon äärellä. Kaupunginosan koko ranta on avointa hiekkarantaa, jota on yli kaksi kilometriä ja joka on luonnonsuojelualuetta.

Koko niemimaa Kyläsaaresta Mäntyluotoon koostuu hiekasta ja sorasta. Niemellä on hiekkarantaa avomeren suunnalla noin kuusi kilometriä ja lisää rantaa löytyy Preiviikinlahden puolella ja Herrainpäivillä. Avointa hiekka-aluetta on puolet noin 15 neliökilometrisestä hiekka-alueesta. Ranta tunnetaan laajasta dyynialueesta. Vanhin ja kaikkein korkein dyynivalli Keisarinpankki on heti sannoille tultaessa. Yyterissä voi harrastaa monenlaista liikuntaa, muun muassa golfia, ratsastusta, rantalentopalloa ja surffausta. Yyterissä on yli 30 kilometriä retkeilyreittejä, luontopolkuja ja yli kymmenen lintutornia. Yyterin hiekkarantojen omaleimaiseen luontoon voi tutustua esimerkiksi paikoitusalueelta alkavalla 1,8 kilometrin pituisella luontopolkulenkillä. Yyteriin rakennettiin 1970-luvulla Yyterin kylpylähotelli, joka on edelleen toiminnassa.

Alue on nousuut maankohoamisen seurauksena merestä noin 200–300 vuotta sitten. Rock-yhtye The Rolling Stones esiintyi Yyterissä vuonna 1965, jolloin alue oli vielä osa Porin maalaiskuntaa.

Lähde: Yyteri – Wikipedia.