La Orotava

La Orotava, Teneriffa

La Orotava, Teneriffa

Kävin viime viikon keskiviikkona retkellä Puerto de la Cruzin naapurikaupungin La Orotavan historiallisessa keskustassa. Tämä kuva on otettu Liceo de Taoron pihalla. Puerto de la Cruzin keskustasta La Orotavan keskustaan on matkaa vain noin 8 km. La Orotavassa on asukkaita noin 40 000.

La Orotava, Teneriffa

Liceo de Taoro sijaitsee Itsenäisyyden aukion (Plaza de la Constitucion) nurkalla. Sociedad de Liceo de Taoro on perustettu vuonna 1855.

La Orotava, Teneriffa
La Orotava, Teneriffa

Liceo de Taoron puutarhaa.

La Orotava, Teneriffa

Näkymä Liceo de Taoron terassilta pihalle. Baari-ravintolan terassin kaikki pöydät olivat varattuja, joten en jäänyt tällä kertaa kahville.

La Orotava, Teneriffa

Itsenäisyyden aukion keskellä on kaunis huvimaja, jonka sisällä on kahvila.

La Orotava, Teneriffa

San Agustin -kirkko Itsenäisyyden aukion laidalla. Kävin syömässä valkoisen rakennuksen kahvilassa.La Orotava, Teneriffa

Näkymä San Agustin -kirkon sisältä. Kirkoissa on tyypillisesti useampia alttareita eikä pääalttari välttämättä ole se näyttävin. Eipä sillä, että muistaisin oliko tämä pääalttari vai ei :).

La Orotava, Teneriffa

Liceo de Taoron vieressä mäenrinteessä on Jardines Victoria eli Victoria-puutarha, josta käytetään myös nimitystä Jardines del Marquesado de la Quinta Roja.

La Orotava, Teneriffa

Näkymä Victoria-puiston ylätasanteelta kohti pohjoisrannikkoa.

La Orotava, Teneriffa

Casa de los Balcones eli Parvekkeiden talo on LP:n oppaan mukaan La Orotavan ykkösnähtävyys. Eipä olekaan vaikea ymmärtää mistä talon nimi tulee, parvekkeita on aika mukava määrä.

La Orotava, Teneriffa

Myös sisäpihalla on komeat parvekkeet. Sekä Casa de los Balconesissa että vastapäisessä Casa del Turistassa oli valtavat matkamuistomyymälät. Mieleeni valikoimista jäivät pöytäliinat ja viinit.

La Orotava, Casa del Turista

Casa del Turista eli Turistin talo.La Orotava, Casa de los Balcones
La Orotava, Casa del Turista
La Concepcion -kirkko
La Concepcion -kirkko

Kävin myös La Concepcion- ja Santo Domingo -kirkoissa, joista jälkimmäisessä ei mielestäni ollut mitään nähtävää. Kiersin kaikki museot – kaukaa.

Näin asuntovälittäjän mainoksen, jonka mukaan olisi tarjolla vuokralle yksiöitä alkaen 320 e/kk.

Paluumatkalla Puerto de la Cruziin sattui hassu tapaus. Varmistin bussikuskilta La Orotavan asemalla, että pääsen ko. bussilla Calle Nuevalle, jossa asun, mutta Calle Nuevaa olikin kaksi, toinen La Orotavassa ja toinen Puerto de la Cruzissa. No eipä siinä mitään, ajelin bussilla samalla rahalla kokonaisen tunnin vartin sijaan :).

Muokkaus 7.12.14: korvattu ensimmäinen kuva vastaavalla, mutta aurinkoisella säällä otetulla kuvalla.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

4 kommenttia

  1. Ihana paikka! Me käytiin Teneriffan visiitillä kahdesti tuolla. Huvimajasta mulla on useita otoksia ja taidettiin tuhlata rahamme samaisessa turistitalossa. :)

  2. Hola,

    Hienoja on taas kuvat, mutta missä on raportit yökerhoista ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *