By Photo: Marcin Konsek / Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0, Link

Mustallemerelle kesäksi 2009?

Widok na Jałtę ze statku 03.JPG


By Photo: Marcin Konsek / Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0, Link

Pääsiäisenpyhinä tutkin ideaa kesänvietosta Mustallamerellä (Black Sea), lähinnä Odessassa* Ukrainassa. Myös Krimillä saattaisin käydä, samoin Romaniassa ja Bulgariassa.

Kesän kynnyksellä ei ole ihan paras ajankohta lähteä Kaakkois-Aasiaan, koska Euroopassakin on silloin tarjolla lämmintä. Toisaalta myös suuressa osassa Kaakkois-Aasiaa on täkäläisen kesän aikana sadekausi. Kaakkois-Aasiaan voisin lähteä syksyllä ja palata keväällä.

Ukrainan hotellihinnat vaihtelevat erittäin laajalla skaalalla, mutta halvimmat vaihtoehdot näyttävät yllättävän edullisilta. Noin 10 e/yö pitäisi löytyä hotellia mikäli tuohon linkittämääni sivustoon on uskominen. Mitään luksusta kympillä ei tietenkään saa, vaan Neuvostoliiton aikaisessa kunnossa olevaa hotellia.

Löysin netistä myös vuokralle tarjotaan -ilmoituksia venäjäksi. Halpoja yksiöitä näyttäisi Odessassa löytyvän 200 e/kk, jopa 100 e/kk. Ilmoituksista ei käy ilmi tuleeko noihin vuokriin kunnallismaksuja (sähkö, kaasu) ja välityspalkkio lisäksi. Voi olla myös hankalaa vuokrata vain kesäksi, mutta ottanen selvää sitten jos ja kun paikan päällä olen.

Ruokapuolikin näyttäisi Odessassa olevan kunnossa. ”Zharju-Parjussa saat kasattua lautasellesi salaatin, keiton, pääruoan ja jälkkärin n. 3 eurolla.”* Mäkkärin juustohampurilainen maksaa 5,50 hryvniaa eli 0,52 euroa.Toukokuun puolivälissä siis auton nokka kohti Liettuan Vilnaa. Jos sieltä irtoaa Valko-Venäjän transitviisumi nopealla aikataululla, jatkan Valko-Venäjän läpi. Ellei, niin jatkan aina Balkanille asti ennen itäänpäin kaartamista. Puolasta Ukrainaan -rajanylitystä aion välttää huonojen kokemusten vuoksi.

Myös Venäjän kautta voisi nyt harkita reittiä kun Venäjästä tuli vuoden 2009 alusta Vihreän kortin sopimusmaa. Täytyy tutkia vielä asiaa, olisihan siinä hieman enemmän seikkailun makua ajaa Venäjän läpi aina Krimille asti…

Navigaattorini kartat ärsyttävät. TomTomin (GO 920T) kartta Ukrainan osalta on naurettava, vain jokunen päätie. Parempaa karttaa ei TomTomiin ole edes saatavissa. Garminiin luultavasti olisi ja Windows Mobile -laitteisiin myös, mutta en viitsi alkaa laitteita vaihtelemaan.

*Odessa – Mustan meren helmi

Odessa, UKR Sää – tämänhetkinen säätila, ennusteet ja kartat

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *