New York 24.5.2013

New York, Grand Central Terminal

New Yorkin komea rautatieasema Grand Central Terminal.

New York, Grand Central Terminal

Grand Central Terminalin julkisivun patsas ja kello.

New York, Grand Central Terminal, limusiini

Kiva limusiini 42. kadulla Grand Central Terminalin luona, kyllä tuolla kelpaisi lottovoittajana kurvailla, pari kaveriakin mahtuisi mukaan.

New York, Brighton Beach

Vaihdoin perjantaina hostellia Brooklynin Five Spot Loftista Brighton Beach Guesthouseen. Onneksi, jälkimmäinen osoittautui moninverroin paremmaksi asumismukavuudeltaan.

Ennen sisäänkirjautumista kävin Brighton Beachin rantapenkillä (kuva yllä) syömässä maukkaan Lamb Gyron (4 USD). Ei ollut kyllä yhtään kesäinen ilma, 11 astetta ja kova tuuli. Nyt Memorial Day -viikonloppuna on New Yorkin rantojen perinteinen avautumisajankohta.

Hieman sekoilin hostellin osoitteen kanssa ja menin kolkuttelemaan 7. kadun numeroon 3014. Asukas sattui saapumaan jonkin ajan kuluttua ja kertoi hostellin olevan 8. kadulla.New York on majoituksen suhteen sikakallis, makuusalipaikkakin maksaa 30 eurosta ylöspäin. Five Spot Loftista maksoin 31 ja Brigton Beach Guesthousesta 32 euroa yö, molemmat varasin viime viikolla HostelBookersin kautta.

Coney Islandin Brighton Beach on venäläisten ja ukrainalaisten asuttamaan aluetta. Brighton Beach Avella venäläiset kaupat ja ravintolat hallitsevat katukuvaa. Manhattanille menee metrolla kolmisen varttia.

New York, Radio City Music Hall

Historiallinen Radio City Music Hall Manhattanin Midtownissa. Minulla oli aikomus mennä viereisen Rockefeller Centerin näköalatasanteelle, mutta henkilökunta neuvoi ystävällisesti, että näkyvyys on nyt sään vuoksi melko huono, mutta sunnuntaina parempi.

New York, St. Patrickin katedraali

Kävin St. Patrickin katedraalissa, joka sijaitsee myös Rockefeller Centerin välittömässä läheisyydessä. Kirkossa oli remontti meneillään, mutta se ei estänyt messuamista.

New York, Empire State Building

432 m korkea Empire State Building.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *