ARC-purjeveneiden lähtö Atlantin yli

Video: Purjeveneiden lähtö Atlantin ylitykselle, Las Palmas 10.11.2013

ARC - Atlantic Rally for Cruisers, Las Palmas

Olin eilen sunnuntaina 10. marraskuuta katsomassa Las Palmasin huvivenesatamassa purjeveneiden lähtöä Atlantin ylittävälle purjehdukselle. Kyseessä on Atlantic Rally for Cruisers (ARC) ja sen ensimmäinen lähtö. Nyt lähtivät nopeimmat noin 50 venettä matkaan ja 24. marraskuuta lähtee pääjoukko eli 250 venettä lisää.

ARC - Atlantic Rally for Cruisers, Las Palmas

ARC:n reitti kulkee Las Palmasista Kap Verden kautta Saint Lucialle Karibialle. Matkaan menee noin 18-21 päivää. Veneiden etenemistä voi seurata reaaliaikaisesta kartasta. En ymmärrä miten englantilainen Viking voi olla nyt noin paljon edellä muita…. Purjehduksen etenemistä voi seurata myös Facebookissa: facebook.com/arcrally.

ARC - Atlantic Rally for Cruisers, Las Palmas

Informaatio veneiden lähtöajankohdastasta oli käsittämättömän sekavaa, lähtöajaksi oli eri paikoissa mainittu 11.30, 12.00 ja 13.00. Olin satamassa klo 12 maissa ja veneiden lähtö satamasta oli meneillään. Turisti-infon sivujen kertoma klo 13.00 tarkoitti käytännössä lähtöviivaa jossain merellä. Katsojia oli yllättävän vähän.

ARC - Atlantic Rally for Cruisers, Las Palmas

Enpä huomannu tarkistaa oliko sataman ilmoitustaululla avoimia paikkoja Atlantin ylittäjien miehistöihin. Tässähän olisi ollut hyvää aikaa pikku purjehdukselle ;).

ARC - Atlantic Rally for Cruisers, Las Palmas

Tämä purjehdus on järjestetty vuodesta 1986 lähtien ja joka kerta lähtöpaikkana on ollut Las Palmas. Muistaakseni tänä vuonna ensimmäisen kerran järjestettiin kaksi lähtöä suuren suosion vuoksi.

Videoni kesto on 4,5 minuuttia. Video on katsottavissa full-HD -laatuisena. Taustamusiikki: Voyage/The Great Unknown by Audionautix.com.Puerto de La Luz | Las Palmas -opas

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta