Vuokrasin asunnon Las Palmasista keväällä 2020

asunnonvuokraus Las Palmasista, Apartamentos Bañosol, Las Palmas de Gran Canaria

Olin Las Palmasissa 15 päivän reissulla, mutta toiseksi viimeisenä päivänä päätin kysyä asuntoa kuukaudeksi kahdesta paikasta, joissa olin asunut vuonna 2013. Seuraavana päivänä eli 10.3.2020 vuokrasin asunnon Las Palmasin keskustasta kuukaudeksi.

Ensiksi soitin Apartamentos Ciudad Jardiniin/Las Palmas Apartamentosiin. Siellä asunnon hinta oli noussut kovasti vuoteen 2013 verrattuna (Vuokrasin asunnon Las Palmasista kuukaudeksi syksyllä 2013). 6,5 vuotta sitten maksoin siellä vuokraa 450 e/kk, mutta nyt hinta olisi ollut 800 euroa. Selviydyin tästä puhelusta espanjaksi.

Sen jälkeen menin paikan päälle Apartamentos Bañosoliin osoitteeseen Calle Portugual 91, soitin toimiston (oficina) soittokelloa ja pääsin sisään. Toimisto on auki ma-pe 9-13. En täysin ymmärtänyt espanjakielistä selostusta nykyhinnoista, joten pyysin vaihtamaan englanniksi.

asunnonvuokraus Las Palmasista, Apartamentos Bañosol, Las Palmas de Gran Canaria

Asuntoja oli saatavilla sekä sisäpihan että kadun puolelta. Kadun puolelta on osittainen merinäkymä. Sisäpihan asunnot maksoivat 570 euroa ja kadunpuoleiset 670 euroa kuukaudessa. Nämä ovat kokonaishintoja eli mitään lisämaksuja ei tule esimerkiksi sähköstä tai vedestä. Vuonna 2013 (Asunto meren rannalla Las Palmasin keskustassa) vastaavat hinnat olivat 410 ja 495 euroa.

Sisäpihan asunto

Kävimme katsomassa sisäpihan asuntoa viidennessä kerroksessa, ja se vaikutti minulle oikein sopivalta, joten sovimme, että tulen seuraavana päivänä tekemään vuokrasopimuksen. Vuokrasopimukseen kuului 150 euron takuumaksu.

asunnonvuokraus Las Palmasista, Apartamentos Bañosol, Las Palmas de Gran Canaria

Asunnon varustukseen kuuluu kaikki tarvittava. Keittiönurkkauksesta löytyy jääkaappi, liesi ja mikrouuni. Myös pieni kahvinkeitin suodatinkahvin keittämiseen löytyy, ja olen sitä käyttänytkin.Kylpyhuoneessa on lämminvesivaraaja ja pesukone. Sänkyvaatteita on kahdet ja pyyhkeitä joitakin. Pienestä televisiosta löytyy espanjankielisiä kanavia ainakin 30 kpl.

Asunnosta on vain 50 metriä Las Canteras -rannalle, tarkemmin sanottuna La Cicer -rannan pohjoispäätyyn. Rantakatu on kävelykatu, joten liikenteen melu ei häiritse.

Apartamentos Bañosol, Las Palmas de Gran Canaria, ruokaostokset SuperDinosta

Lähimpään ruokakauppaan eli SuperDinoon on matkaa 200 metriä. Isoon Mercadona-supermarkettiin on 450 metriä. Tässä kuvassa on ensimmäisen päivän ostokseni SuperDinosta, ne maksoivat reilut 13 euroa.

Merenpuoleinen parvekkeellinen asunto

asunnonvuokraus Las Palmasista, Apartamentos Bañosol, Las Palmas de Gran Canaria

10 päivän kuluttua muutin kolmannen kerroksen merenpuoleiseen parvekkeelliseen asuntoon. Tässä oli taustalla yllättäen 15.3 alkanut ulkonaliikkumiskielto, jonka vuoksi parvekkeen arvo nousi mielessäni huomattavasti.

Apartamentos Bañosol, Las Palmas de Gran Canaria, näkymä parvekkeelta
Koiranulkoiluttaja Portugal-kadulla.
Apartamentos Bañosol, Las Palmas de Gran Canaria, näkymä parvekkeelta
Roskienviejä Paseo Las Canterasilla.

Ulkonaliikkumiskiellon aikana ulkona saa käydä vain ruokakaupassa ja apteekissa sekä töissä, jos etätyö ei ole mahdollista. Jos on koira, sitä saa käyttää ulkona, ja roskat saa viedä roskalaatikkoihin.

Koirista puheenollen, luin eilen uutisen, että Milanuncios-sivusto on joutunut kieltämään koirien vuokrausilmoitukset. Koiria käytettiin ulkonaliikkumiskiellon kiertämiseen. :)asunnonvuokraus Las Palmasista, Apartamentos Bañosol, Las Palmas de Gran Canaria

Tämä asunto on samanlainen varustukseltaan edellisen kanssa, mutta kooltaan ehkä hieman suurempi.

Langaton netti (wifi) oli viidennen kerroksen asunnossa erinomainen, nopeus oli 30 megan luokkaa sekä sisään että ulos. Tässä kolmannen kerroksen asunnossa netin nopeus on noin 15 megan luokkaa sisällä ja 5 megaa parvekkeella.

asunnonvuokraus Las Palmasista, Apartamentos Bañosol, Las Palmas de Gran Canaria

Työpöydän ja kannettavan voi viedä parvekkeelle. Rantakadulla ei kulje juuri ketään ulkonaliikkumiskiellon vuoksi. Kerran näin neljän sotilaan kävelevän rantakatua pitkin, ja otin heistä kuvankin, mutta poistin sen. Espanjassa poliisien kuvaaminen on jyrkästi kiellettyä, joten oletan varmuuden vuoksi saman pätevän sotilaisiin.

Työni ja opiskeluni on täysin etätyötä jo valmiiksi, joten ulkonaliikkumiskiellosta ei minulle ole sikäli haittaa. Kun ulos ei pääse harrastamaan, opiskeluni edistynevät hieman nopeammin.

Apartamentos Bañosol, Las Palmas de Gran Canaria, näkymä Portugal-kadulle

Yllä on näkymä parvekkeeltani vastakkaiseen suuntaan Portugal-katua.

Ulkonaliikkumiskiellon aikana olen harrastanut liikuntaa porraskävelyn muodossa. Olen lähes joka päivä kävellyt portaita 5-7 kertaa pohjakerroksesta kuudenteen kerrokseen ja takaisin.

Eilen määrättiin kaikki Espanjan hotellit suljettaviksi seitsemän päivän kuluessa, ja tänään luin uutisen, jonka mukaan Gran Canarian 80 000 turistista 30 000 arvioitiin lähtevän tänään pois. Asuntoani ei lasketa hotelliksi, joten voin jatkaa täällä oleskelua toistaiseksi.

PS. Julkaisin 6.3.2020 Las Palmas -oppaan, jossa on noin 45 Las Palmasin nähtävyyttä ja käyntikohdetta. Lisäksi mukana on noin 10 retkikohdetta Las Palmasista muualle Gran Canarialle.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

  1. Koronaviruspandemian vuoksi poistuin Espanjasta 9 päivän ulkonaliikkumiskiellon jälkeen Suomeen ja nyt olen kotona Nokialla 14 vrk karanteenissa. Kuukauden sijaan Las Palmasin asunnonvuokraukseni kestoksi jäi siis kaksi viikkoa. Poikkeuksellisen tilanteen vuoksi vuokranantaja suostui palauttamaan puolet vuokrasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *