Taj Mahal

11 asiaa matkustamisesta eli Liebster Award

Taj Mahal, Agra, Intia

Kiitoksia Cocoa etsimässä -blogille Liebster Award -haasteesta. Seuraavassa 11 kysymystä ja vastausta matkustamisesta.

1. Omatoimimatka, pakettimatka vai tilanteen mukaan? Miksi?

Pakettimatka soveltuu huonosti yksin matkustavalle ja tyypillisesti pitkiä yli kuukauden (kierto)matkoja tekevälle eli teen nykyään vain omatoimimatkoja. Muistaakseni kävin viimeksi pakettimatkalla vuonna 2004 Thaimaassa.

Seuramatkanjärjestäjien pelkät lennot -äkkilähtötarjouksia olen viime vuosinakin pari kertaa hyödyntänyt. Vuonna 2011 ostin 100 eurolla viikon lennot Gran Canarialle ja vuonna 2014 ostin 146 eurolla kahden viikon lennot Rodokselle.

2. Suunnitteletko matkat aina tarkasti etukäteen vai menetkö fiiliksen mukaan?

En suunnittele tarkasti etukäteen, mutta en myöskään pidä siitä, että suunnitelmia ei ole yhtään etukäteen. Pitkän matkan kyseessä ollessa alkumatkaa varten on suunnitelma, mutta jatkoa suunnittelen matkan varrella.3. Mikä on mieleenpainuvin kohtaamisesi villieläimen kanssa?

Tayronan kansallispuisto, Kolumbia

Olisikohan se krokotiili Tayronan kansallispuistossa Kolumbiassa.

4. Millaista roolia ruoka näyttelee matkoillasi?

Joitakin suosituimpia paikallisia ruokia kokeilen ja jos löydän mieluisan ruokalajin, voin syödä sitä jopa lähes päivittäin. Esim. viimeisimmällä Thaimaan reissullani tällainen oli Pad Thai ja nyt Montenegrossa gulassi.

5. Mihin maahan et matkustaisi? Miksi?

En halua tulla tapetuksi tai kidnapatuksi eli en harrasta sotaturismia. Erittäin kalliisiin kohteisiin en matkustaisi budjettisyistä, vaan säästäisin vähät rahani matkusteluun halvoissa maissa.6. Mikä on jännittävin tilanne, mihin olet matkalla joutunut?

Minut jätettiin pois jaetusta taksista rajalla Venezuelasta Kolumbiaan, koska minulla ei ollut rahaa maksaa maastapoistumismaksua. Ilmeisesti pääsin sieltä jotenkin pois, koska tätä olen kirjoittelemassa.

7. Mikä tapa matkustaa miellyttää eniten: Tuttua ja turvallista, vai uutta ja ihmeellistä?

Uutta ja ihmeellistä täytynee sanoa, koska käytyjä maita on kertynyt 63. Kuitenkin uusintakäyntejäkin on alkanut kertymään eli tuttu ja turvallinen ei ole aina huono asia.

8. Matkustatko mieluiten yksin, kaksin, kolmin…? Miksi?

Matkustan lähes aina yksin, koska matkakumppania ole tarjolla, mutta voisin kokeilla myös kahdestaan tai kolmestaan matkustamista.

9. Mieleenpainuvin kuuluisa nähtävyys?

Taj Mahal, Agra, Intia.

10. Entä yliarvostetuin kuuluisa nähtävyys?

Venetsia vuoden 2005 kesällä oli pettymys, ihmismassat järkyttivät ja lyhyt gondoliajelu maksoi älyttömästi. Aion kuitenkin vielä antaa Venetsialle toisen tilaisuuden.

11. Keräätkö jotain matkatuliaisia, mitä ja miksi/miksi et?

En kerää mitään matkatuliaisia, mutta ostan joskus kohteesta t-paidan tai pyyhkeen itselle tai sukulaisille. Kerran toin Thaimaasta pienen kullanvärisen lihavaa nauravaa munkkia esittävän patsaan, mutta se ei kelvannut kenellekään.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

6 kommenttia

  1. Täman blogitekstin kommentteihin sopinee lisäkysymykset.

    Kun olet melko pitkään aina reissussa, tunnetko olevasi ensisijaisesti siellä ulkomailla ihan asumassa eli vietätkö normaalia arkea, vai oletko turistina eli ”lomalla”? Teetkö itse oikeita ruokia jos vuokra-asunnossa sattuu olemaan keittomahdollisuus? Montako pizzaa menee viikossa ;-) Tuleeko otetua kontaktia paikallisiin, esim. nyt monen kuukauden Montenegron oleskelun aikana? Seuraatko muita matkablogena? Jos kyllä, mitä voisit suositella?

  2. Anonyymi: sopii lisäkysymykset. Enemmän koen itseni asukkaaksi kuin tavalliseksi turistiksi, varsinkin nyt kun lopetan kiertelyn ja asun koko syyskuun samassa majapaikassa. Siellä on keittomahdollisuuskin, mutta en tee ruokaa koskaan, vaan käyn ulkona syömässä lounaan, jonka hinta on yleensä 3,50 ja 8,50 euron välillä. Päivässä menee keskimäärin 10 e ruokaan ja juomaan. Kolme pizzaa on viime aikoina mennyt viikossa, pitäisi ehkä hieman vähentää :).

    Paikalliskontaktit on aika vähissä, pitäisi varmaan laittaa ilmoitus Tinderiin tai jotain :).

    Seuraan paljonkin matkablogeja, erityisesti minuun tekevät vaikutuksen hyvät kuvat. Kaukokaipuu- ja Pingviinimatkat -blogit aikanaan olivat minulle innoittajia parantaa omaa valokuvaamistani. Tällä hetkellä esim. Deep Red Blues ja Suvi Höyden -blogit matkaavat yhdessä Kanadassa. Lueskelen myös mielenkiinnolla muiden Balkan-kokemuksia (esim. Maarit Helena, Archie Gone Lebanon, Laura Let’s Go).

  3. Ilmeisesti Venetsia on juuri niitä kohteita jotka ovat täynnä turisteja aina kesäisin, kun taas sitten talvella saattaa olla tulvia. Ehkä paras aika käydä Venetsiassa olisi kevät, tai syksy. Minulla on myös mummo ja yksi tuttu jotka eivät pitäneet Venetsiasta sen takia kun ravintolassa piti maksaa musiikista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *