Belgrad

Belgrad, Serbia

Belgrad, Serbia

380 km siirtyminen Unkarin Budapestistä Serbiaan Belgradiin oli nopea, matka oli ensimmäkseen moottoritietä. Rajanylitys oli tämän reissun tärkein, koska auton vientipaperit piti rekisteröidä Unkarin tullissa. Paperien kanssa oli ollut ihan tarpeeksi myyjästä johtuvaa sähläystä, mutta kaikki oli nyt kunnossa.

Yövyin Belgradissa siistissä ja uudessa B&B Apartamento S:ssä, hinta 17 e sisälsi aamiaisen. Majapaikan omistajan neuvon mukaan jätin auton parkkiin ja menin käymään keskustassa bussilla 31.

Belgrad, Serbia
Belgrad, Serbia

Belgradin vanhankaupungin melkein kilometrin mittaisen kävelykadun varrella katusoittajista olivat edustettuina rumpali ja viulisti.

Belgrad, Serbia

Tosi paljon oli väkeä liikkeellä, mikä oli varmaankin yhteydessä ajankohtaan eli ortodoksien pääsiäiseen. Tämä joukko on tulossa Kalemegdanin linnoitukselta.

Belgrad, Serbia

Saavuin Kalemagdanin linnoitukselle sopivasti vähän ennen auringonlaskua. Linnoituksen historia ulottuu aikaan ennen Kristusta ja se on tuhottu ja uudelleenrakennettu lukuisia kertoja.

Belgrad, Serbia
Belgrad, Serbia
Belgrad, Serbia

Näkymä Sava-joen suuntaan.Belgrad, Serbia

Näkymä kohti Tonavaa.

Belgrad, Serbia

Kävin myös Belgradin automuseossa keskustassa osoitteessa Majke Jevrosime 30. Museo on auki joka päivä klo 9-21 ja pääsylippu on euron paikkeilla.

Belgrad, Serbia

Skoda Model 430 vm. 1929, 1661 cm3, 30 hp/2600 rpm, 3-vaihteinen, maksiminopeus 80 km/h.

Belgrad, Serbia

Lähtöpäivän aamuna kävin autolla katsomassa maailman suurinta ortodoksista kirkkoa Pyhän Savan temppeliä. Kirkon risti on 82 metrin korkeudella.

Belgrad, Serbia

Kirkko on vihitty käyttöön vuonna 1989, mutta rakennustyöt näyttävät jatkuvan edelleen.

Belgrad, Serbia

Pyhän Savan kirkon pääalttari.Belgrad, Serbia
Belgrad, Serbia

Kirkon sisällä oli harras tunnelma, mutta kirkkopuistossa leikittiin jotakin perinteistä taistelualajia. Kuvassa on ilmeisesti perinnetapahtuman järjestäjän edustaja televisohaastattelussa.

Belgradista jäi lyhyen käynnin perusteella myönteinen mielikuva. Ruokapuolen testaus jäi aika vähäiseksi, koska 100 päivän karkkilakkoni oli juuri päättynyt ja söin koko päivän karkkia.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

3 kommenttia

  1. Me(kin) pidimme kovasti Belgradista, niin tuon linnoituksen maisemista kuin Sava-joesta, jolla kävimme kivalla risteilyllä auringonlaskun aikaan.
    Olenkin suositellut Belgradia hyväksi vaihtoehdoksi eri yhteyksissä, jotain uutta Pariisin ja Lontoon lomaan, eikä kuitenkaan kovinkaan erilaista, eli ihan ”normaali” kaupunki tuo jo nykyisin on!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *