Budva

Budva, Montenegro

Budva, Montenegro

Budva on Montenegron tärkein rantakohde Adrianmeren rannikolla ja koko Montenegron matkailun ylivoimaisesti suosituin kohde. Kaupungissa asuu 13 000 asukasta, mutta turisteja siellä kävi vuonna 2013 668 000. Melkein joka toinen Montenegroon saapuva turisti käy Budvassa.

Budva, Montenegro

Budva Cetinjeen lähtevän tien varrelta katsottuna.

Budva, Montenegro

Niemennokalla näkyy Budvan vanhakaupunki Stari Grad ja sen edessä yksi Budvan maamerkeistä, huoneistohotelli Tre Canne.

Budva, Montenegro
Budva, Montenegro
Budva, Montenegro

Kuvien Tropico ja Lim ovat rannan itäosan ravintoloita. Lähempänä vanhaakaupunkia on rannan tuntumassa myös pikaruokakioskeja, joissa olen asioinut useamman kerran.

Tätä Budvan 1,6 km pitkää päärantaa kutsutaan nimellä Slovenska Plaža eli Slovenialainen ranta (Slovenian Beach). Miksi slovenialainen? Koska tämän kaupunginosan suunnitteli slovenialainen arkkitehti.

Budvan riviera on 35 km pituinen, josta rantoja on 12,5 km verran. Wikipedian artikkeli kertoo 18 virallisesta rannasta, joista joillakin olen jo käynytkin.Budva, Montenegro

Ihmisiä palaamassa risteilyltä.

Budvan satama, Montenegro

Vanhankaupungin vieressä on satama, jonka edustalla olevalle penkille voi istahtaa nauttimaan kaupungin tarjoamasta ilmaisesta langattomasta netistä (nopeus 0,5 Mbit/s).

Kalastusretket, Budvan satama, Montenegro

Kalastusretkiä myynnissä.

Budva ravintoloita, Zastava ja Club Ambiente, Montenegro

Club Ambienten edessä on Zastava-merkkinen pikkufiiatti. Zastavia näkyy joskus liikeenteessä, mutta mitään radikaalia eroa autokannassa Suomeen verrattuna en ole huomannut. Täkäläisessä ajokulttuurissa minua ärsyttää se, että risteyksissä tungetaan sivutieltä eteen ihan viime hetkellä.

Jätän tavallisesti auton ilmaiselle parkkipaikalle reilun kilometrin päähän vanhastakaupungista ja käveleskelen keskustaan pitkin rantabulevardia. Budvan keskustassa pysäköinti maksaa euron per tunti. Kesällä kuulemma on krooninen pula parkkipaikoista ja tiet ruuhkautuvat.

Budvan satama, Montenegro
Budvan satama, Montenegro

1050 hevosvoimaa pienessä veneessä, saattaa kulkea aika liukkaasti. Onko tämä ihan yksityisvene? En näe ainakaan mitään rannikkovartioston merkintöjä.Kahviautomaatti, Montenegro

Käyn satamassa mainiolla kahviautomaatilla, jossa on jopa kolme erimerkkistä vaihtoehtoa kustakin juomasta. Suosikkini on suklaacapuccino (0,60 e).

Budvan vanhakaupunki, Montenegro

Katso myös postaus Budvan vanhakaupunki.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

  1. Onpa kyllä viehättävän näköinen paikka! Ei mikään ihme että joka toinen Montenegron kävijä vierailee tuolla. :)

  2. Näyttää tosi kivalta. Ilmeisesti ihan käymisen arvoinenkin, vaikka vähän turistirysä onkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *