Sveti Nikola

Budvan riviera, Montenegro vk 26-27/2015

Sveti Nikola, Budva, Budvan riviera, Montenegro

Suomen-käynnin jälkeen Montenegroon palattuani asustelin aluksi Budvan rivieralla ihan samalla seudulla kuin aikaisemmin huhti-toukokuussa.

Retki Sveti Nikolan saarelle

Sveti Nikola, Budva, Budvan riviera, Montenegro

Sveti Nikolan saari sijaitsee Budvan edustalla kilometrin päässä mantereelta. Saarelle on ainakin kaksi halpaa lauttayhteyttä, meno-paluuliput maksavat 3 ja 5 euroa. Itse menin saarelle kesäkuun viimeisenä päivänä 5 e lautalla, joka ajeli ensin Sveti Stefanin saaren luokse, rantautumatta siellä.

Sveti Nikola, Budva, Budvan riviera, Montenegro

Sveti Nikolan mantereenpuoleista rantaa. Saaren tässä osassa oli pari ravintolaa ja hotelli. Lauttarannan kyltti kielsi tuoda saarelle omia ruokia ja juomia. Ostin Captain Morgan -ravintolan luona olevasta kioskista huomattavan onnistunutta suklaapannukakkua.

Sveti Nikola, Budva, Budvan riviera, Montenegro

Ihmettelin Budvan Slovenska-päärannalla mainoksia ”Hawaii Beach 3 e”, missä on Hawaii-ranta ja miksi sille on annettu sellainen nimi? Kannattaisi mainostaa Sveti Nikolan saarta niin tyhmempikin tajuaisi heti. Budvan rannan ruuhkaisuuten verrattuna täällä oli tosi rauhallista.

Sveti Nikola, Budva, Budvan riviera, Montenegro

Taustalla kilometrin päässä näkyy Budvan vanhakaupunki.

Sveti Nikola, Budva, Budvan riviera, Montenegro

Tällä kohtaa on jopa hiekkarannantynkää sora- tai kivirannan sijaan.Muita Budvan rivieran rantoja

Jar-ranta, Budva, Montenegro

Lonely Planet rankkasi tämän Jaz-rannan Euroopan parhaaksi rannaksi vuonna 2015 (Lonely Planet’s best beaches in Europe 2015). Sijoitukseen vaikutti rannalla pidettävä Sun Dance -festivaali, sijainti lähellä Budvan vanhaa kaupunkia ja retkimahdollisuudet vuoristoon.

Jazilla kävin useamman kerran ja myös söin melko edullisesti rantaravintoloissa. Kävin myös alasti uimassa isojen No Nudists -kylttien luona :). Auton parkkipaikka maksaa nyt 3 e, keväämmällä pääsi vielä ilmaiseksi. En maksanut turhaan, vaan jätin auton tien varteen vajaan puolen km päähän kuten monet muutin.

Mogren 2, Budva, Montenegro

Ihanan kallis luksushotellin ranta Budvan Slovenska-rannan äärimmäisessä eteläpäädyssä, rantasetti maksaa 100 euroa :).

Mogren 2, Budva, Montenegro

Kävin nyt myös Mogren 2 -rannalla, jonne pääsee Mogren 1:ltä luolan kautta. Aikaisemmin en ollut muka löytänyt reittiä.

Cverna Glavica, Budvan riviera, Montenegro

Tein uusintakäynnin myös Cverna Glavica -rannalle. Autolle oli nyt pääsymaksu rantatielle 2 e. Asiakkaita oli vain 10, vaikka heinäkuu on jo parasta sesonkia.

Majoitus

Majoituin aluksi yhden yön Trsteno-rannan lähellä Guest House Adriatikassa, jossa oli jopa merinäköala parvekkeelta. Netti oli harmillisesti vain puolimegainen, joten vaihdoin Lastva Grbaljskassa Kotorin ja Budvan rajalla sijaitsevaan Apartments Bjelanoviciin, jossa viivyin lopulta viikon. Hinta näissä oli edullinen 15,50-16 e/yö, sisältäen ilmastoinnin, pysäköinnin ja oman kylppärin. Maksaa pystyi luottokortilla.Adriatikan emäntä puhui hauskasti englantia kun välissä oli selvästi sanoja venäjäksi. Bjelanovicin kaunis emäntä puhui hyvin englantia, mutta isännän kanssa juttu sujui paremmin venäjäksi. Bjelanovicit myös vuokraavat autoja (rentacar4.me).

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

  1. Moikka, oliko ihan pakko laittaa noita hienoja rantakuvia! Täällä sataa taas, ties jo monettako päivää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *