Bukarest, Romania

Vietin elokuussa 2021 Romanian pääkaupungissa Bukarestissa kolme yötä.

Minut houkutteli Bukarestiin Ceausescun kotipalatsi, josta julkaisinkin jo artikkelin. Samalla jäin pariksi päiväksi tutustumaan Bukarestin vanhaankaupunkiin ja muihin nähtävyyksiin kun lämpötilakin oli pudonnut sopivasti 34:stä kohtuullisempaan 30:een.

Ceausescun talon jälkeen kävin kävelyllä valtavassa Herastrau-puistossa.

Yksi Herastrau-puiston hienostoravintoloista (valtavasti tarjoilijoita).

Hankkiuduin pysäköintiongelmista eroon vaihtamalla hotellin metroaseman lähellä sijaitsevaan, ja kuljin sen jälkeen metrolla. Metro ei yllättäen ollut kovin ruuhkainen, vaan jopa istumapaikkoja riitti.

Kuvassa on ortodoksinen kirkko Biserica Sfantul Anton eli Pyhän Antoniuksen kirkko Bukarestin vanhassakaupungissa.Tämä vanhankaupungin ravintola luottaa tsekkiläiseen Staropramen-olueeseen.

Pyhän Demetriuksen kirkko oli niin pyhä, että puolet sääristä paljastavat caprihousuni loukkasivat sen pyhyyttä, ja minut ajettiin ulos ennenkuin ehdin ottaa sisällä kuvaa. :)

Vanhalla kirjasinlajilla kirjoitetut nimet ovat kauniita, mutta hieman hankalia lukea. Tämä ravintola on Caru cu bere, joka lienee suomeksi Olutkärry.

Stavropoleosin luostarin kirkko vuodelta 1724 on pieni, mutta kaunis.

Stavropoleosin luostarin kirkko sisältä.

Kävin Csiki Sör -ravintolassa Covaci-kadulla.Tiltott Csiki Sör Gold -olut maksoi 2 euroa, ja pieni paprikasipsipussi tuli kaupan päälle.

Csiki Sör -ravintolan mielenkiintoinen sisustus.

Bazaar-ravintola Covaci-kadulla.

Lipscani on Bukarestin vanhankaupungin pääkatu, kadun tällä kohdalla sisäänheittäjät kävivät päälle kuin yleinen syyttäjä.

Lipscani-kadun näkymiä keskuspankin rakennuksen lähistöllä.

Hyvännäköisiä palapizzoja jossakin vanhassakaupungissa (12 lei = 2,5 e).

Carturesti Carusel -kirjakauppa on kuulemma suosittu kuvauspaikka Instragram-käyttäjien keskuudessa. Instatähdet oli huomioitu – tämän kuvan ottopaikan luona oli kyltti, jossa kiellettiin maskin otto kasvoilta kuvanoton ajaksi.

Seuraavana päivänä kävin Bukarestin vanhassakaupungissa katsomassa Macca – Vilacrosse -käytävää, joka on keltaisen lasikaton peittämä kauppakuja 1800-luvulta.

CEC-palatsi vanhassakaupungissa valmistui vuonna 1900 Romanian vanhimman pankin CEC:n pääkonttoriksi.

Lähellä vanhaakaupunkia Unirii-aukiolla on valtava määrä suihkulähteitä puistossa ja liikenneympyrän keskellä.

Unirii-aukiolta lähtee kilometrin päähän parlamenttitalolle Unirii-bulevardi, jonka varrella on pienempiä suihkulähteitä.

Parlamenttitalon edessä olevalla aukiolla oli koronarokotusteltta. Romanian koronan ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä hyvä eli 56 (Suomessa 154).

Romanian parlamenttitalo eli Kansan talo on maailman kallein ja 3. suurin hallintorakennus, jonka suuruuden taustalla on diktaattori Ceausescu.

Parlamenttitaloa rakennettiin vuosina 1984 – 1997, ja noin 400 huonetta 1100 huoneesta valmistui ja on käytössä (Wikipedia).

Vierailu parlamenttitaloon vaikutti liian hankalalta, ensin olisi pitänyt soittaa jonnekin ja varata vierailuaika.

Pikku Pariisi on yksi Bukarestin nimityksistä. Bukarestin riemukaari sijaitsee Herastrau-puiston ja Aviatorilor-metroaseman lähistöllä.

Ateneul Roman on komea uusklassinen konserttitalo ja romanialaisen kulttuuri symboli vuodelta 1888. Se löytyy Piata Romana -metroaseman lähistöltä.

Romanian ensimmäisen kuninkaan Kaarle I:n (Carol I) ratsastajapatsas konserttitalon lähistöllä.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

  1. Tuo parlamenttitalo on kuvista tuttu, mutta sitä en olisi tiennyt, että se on peräti maailman kallein hallintorakennus. Mitä muuten tulee tuohon hintatasoon, niin jopa hieman kalliimmalta kuulosti kuin olisin ajatellut, vaikka tietysti paikkana Bukarestin vanhankaupungin pääkadut lienevät maan kalleimpia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *