Jaroslavl, Venäjän kultainen rengas

Kävin Venäjän kultaisen renkaan kaupungissa Jaroslavlissa. 600 000 asukkaan Jaroslavl sijaitsee 270 km Moskovasta koilliseen.

Oikealla on Pelastuksen ja kirkastumisen katedraali vuodelta 1224, keskellä Jaroslavlin ihmeidentekijöiden Fjodorin, Davidin ja Konstantinin kirkko vuodelta 1831 ja vasemmalla kellotorni 1800-luvun alusta. En ymmärrä miksi kirkot on rakennettu kiinni toisiinsa, näyttää typerältä.

Jaroslavlin luostari = Jaroslavlin pelastuksen ja kirkastuksen munkkiluostari = Jaroslavlin valtiollinen historiallisarkkitehtuurinen ja taiteellinen museomuistomerkki (Ярославский государственный историко-архитектурный и художественный музей-заповедник).

Jaroslavlin luostari kuuluu vuodesta 2005 lähtien Unescon maailmanperintökohteisiin.

Jaroslavlin kaupungin 1000-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2010 pystytetty mosaiikkimuistomerkki ”Ruhtinas Pozharskin vala”. Mosaiikin yläpuolella on Jaroslavlin vaakuna.

Nousin kellotornin näköalatasanteelle katselemaan maisemia.Punainen kirkko on Jumalan ilmestymisen kirkko.

Oikealla luostarin muurien ulkopuolella näkyy punaruskea Arkkienkeli Mikaelin kirkko.

Näkymä Kotorosl-joelle.

Luostarikäynnin jälkeen kaivoin taittopyörän autosta ja lähdin tutkimaan kaupunkia. Kuvassa on Volkovin draamateatteri ja aukio.

Profeetta Elian kirkko vuodelta 1650 Neuvostoaukiolla.

Urheilukentällä oli meneillään jonkinlainen hyppimistä sisältävä kilpailu.Jaroslavlin Uspenskin katedraali ja Ikuinen tuli -muistomerkki. Uspenskin katedraalin pitempi nimi on Jumalansynnyttäjän Neitsyt Marian taivaaseenastumisen katedraali. Taivaaseenastumisen sijaan voidaan puhua myös kuolonuneen nukkumisesta.

Jaroslavlin Uspenskin katedraali pääsisäänkäynnin puolelta katsottuna. Alkuperäinen vuosina 1215 – 1219 rakennettu katedraali tuhottiin Neuvostoliiton aikana vuonna 1937 ja uusi katedraali rakennettiin vuosina 2004 – 2010 Jaroslavlin 1000-vuotisjuhlan kunniaksi. 2000 neliön kirkkoon mahtuu 4000 kävijää.

Katedraalin kultakupolit. Ristit nousevat 50 metrin korkeudessa.

Katedraalin sisäänkäynnin huikeat koristelut.

Uspenskin katedraalin alttari- ja ikonostaasinäkymiä kännykällä kuvattuna.

Harmonikansoittaja Rakastan Jaroslavlia -kyltin luona.

Näkymiä kohti Volga-jokea ja Jaroslavlin 1000-vuotisjuhlan monumenttia.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *