Las Canteras -ranta, Las Palmas de Gran Canaria

Las Canteras

Las Palmasin 3 km pitkä pääranta Las Canteras on yksi maailman parhaita kaupunkirantoja. Las Canteras voidaan jakaa muutamaan pienempään rantaan, jotka ovat pohjoisesta etelään La Puntilla, Playa Grande, Playa Chica, Peña la Vieja ja La Cicer.

Playa de Las Canteras-Mapa 2007 ES-Las Palmas de Gran Canaria

Playa de las Canteras on suomeksi Louhosten ranta mikäli käännän oikein. Se ei kuulosta ollenkaan kutsuvalta uimarannan nimenä. Ranta sai nimensä siitä kun riutalta louhittiin kiveä rakennusmateriaaliksi mm. Las Palmasin katedraalin tarpeisiin.

Rannan palvelut ovat erinomaiset, mutta maksuttomat pysäköintimahdollisuudet ovat täysin poistuneet tämän vuoden aikana. Kaikki läheiset kadut on muutettu maksullisiksi, mikä saattaa ohjata autoilevia rantakävijöitä jatkossa muille Gran Canarian rannoille.

La Puntilla

La Puntilla, Las Canteras

Las Canterasin pohjoisimmassa osassa eli La Puntillassa on paljon pieniä kalastusveneitä.

La Puntilla, Las Canteras

La Puntillan kohdalla rantakadulla (Paseo Las Canteras) on suosittuja kalaravintoloita isoine terasseineen.

La Puntilla -aukio | Las Palmas -opasPlaya Grande

Playa Grande, Las Canteras

Reilun kilometrin mittainen Playa Grande on suomeksi Iso ranta. Tässä kohdin Las Canterasin ranta levenee jopa 120 metriin. Leveys vaihtelee paljon vuoroveden mukaan, mutta ranta on aina uimakelpoinen vedentasosta riippumatta.

Playa Granden alue on hyvin varustettu, kahdesta rantakadun alle piilotetusta rakennuksesta löytyvät ilmaiset vessat, suihkut (rannan suihkujen lisäksi) ja säilytyslokerot. Punaisella ristillä on vastaanotto ja jopa uimavalvojat ovat Punaisen ristin.

Playa Grandella on myös loistohotelleja kuten Hotel Cristina (yllä keskellä) ja Reina Isabel. Las Canterasin aluetta haluta ylikehittää, joten alueelle ei ole enää tulossa uusia pilvenpiirtäjähotelleja.

Playa Grande, Las Canteras

Playa Grandella on usein jokin taitavasti tehty hiekkaveistos, tässä kuvassa on Simpsonit rantalomalla.

Playa Grande, Las Canteras

Playa Grandella on muutama palmukin, joiden alta voi hakea varjoa.

Playa Grande | Las Palmas -opasPlaya Chica

Playa Chica, Las Canteras, Las Palmas

Playa Chica, parempi kuulemma kääntää Pikkuranta kuin Tyttöranta, on pieni, mutta suosittu. Playa Chican kohdalla on edullisia ravintoloita ja baareja, jotka mainostavat esimerkiksi paellaa ja olutta kuudella eurolla. Playa Chicalla ei ole vessaa tai makuualustojen vuokrausta.

Playa Chica | Las Palmas -opas

Peña la Vieja

Peña la Vieja, Las Palmas, Las Canteras

Tässä Playa Chican ja Peña la Viejan rajalla laskuveden aikaan otetussa kuvassa näkyy nousuveden aikana peitossa oleva riutta, joka suojaa lähes koko Las Canterasin rantaa merenkäynniltä. Laskuveden aikaan näkee uimareita kävelemässä merestä paljastuneen riutan päällä. Nousuveden aikaan vesi ulottuu tässä jopa muuriin saakka.

Peña la Vieja, Las Palmas, Las Canteras

Peña la Viejan kohdalta löytyy muun muassa samanniminen suosittu jäätelökioski.

Peña la Vieja, Las Palmas, Las Canteras

Peña la Vieja vähän ennen auringonlaskua. Rannan nimi Peña la Vieja eli Papukaijakalan kivi viittaa kyseisen rannan edustalla sijaitsevaan 15 metrin kivenlohkareeseen. Kiven luona oli helppoa kalastaa papukaijakaloja (espanjaksi Vieja colorada).

Peña la Vieja  -ranta | Las Palmas -opas

La Cicer

La Cicer, Las Canteras

Eteläisin osa Las Canterasin rannasta on Playa La Cicer, joka on ennen kaikkea surffausranta. Tässä kohtaa Las Canterasia riutta ei suojaa, vaan aallot voivat kohota kolmen metrin korkuisiksi. Rannalla on paljon nuorisoa, muitakin kuin surffareita.

La Cicer, Las Canteras

La Ciceriltäkin löytyy vessat, suihkut ja Punainen risti. Myös kirjasto Josefine de la Torre on Cicerin kohdalla, siellä on kätevä käydä vilkaisemassa päivän paikallislehti. Cicer on reilun kilometrin mittainen.

La Cicer, Las Canteras, Las Palmas, surffarityttö

Otin kuvia Playa La Cicerillä järjestetyn junioreiden surffauskisan aikana.

La Cicer, Las Canteras

La Cicer -ranta | Las Palmas -opas

Kuvia Las Canterasin rannalta

Reissuesan matkakuvat – Gran Canaria 2013 – Las Palmas – Las Canteras

Videoita Las Canterasin rannalta

Las Canteras -ranta, Las Palmas 9-13.9.2013
Video Las Palmasin Las Canteras -rannalta 2011

Las Canteras -ranta | Las Palmas -opas

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *