Las Palmasin pyöräilytapahtuma ja Biciambiental-lainapyörät

Las Palmasin pyöräilytapahtuma

Kansainvälisenä autottomana päivänä eli 22.9.2013 Las Palmasissa oli pyöräilytapahtuma kauppakeskus Las Arenasin ja auditorion luona. Osa lähikaduista oli tapahtuman aikana auki vain pyöräilijöille ja poikkeuksellisesti rantakadulla eli Paseo Las Canterasilla sai pyöräillä.

Las Palmas, pyöräily

Olin yrittänyt jo alkukuusta rekisteröityä Las Palmasin lainapyöräjärjestelmän eli Biciambientalin käyttäjäksi, mutta se oli jäänyt roikkumaan. Ensin kun kävin kaupungin toimipisteessä, siellä ei otettu rekisteröitymistä vastaan, vaan käskettiin tehdä se netissä. Siitä ei ollut mitään hyötyä, koska joka tapauksessa piti käydä näyttämässä passia. Yritin kerran käydä passia näyttämässä, mutta virasto oli mennyt kiinni aikaisemmin kuin nettisivuilla luki.

Las Palmas, pyöräily

Nyt tapahtuman yhteydessä rekisteröitymiseni onnistui ja sain salasanan pyörien lainaamista varten. Pyörän lainaus on ilmaista lukuuottamatta tavallisen tekstiviestin hintaa eli pyörälainan hinnaksi espanjalaisella prepaid-liittymälläni tulee 0,01 euroa. Biciambientalin pyöriä voivat siis käyttää myös turistit. Ulkomaalaisen henkilötunnuksen rekisteröintiä (NIE) ei tarvita, vaan passi riittää.

Las Palmasin pyöräilytapahtuma

Pyörän voi lainata kolmeksi tunniksi kerrallaan. Puolen tunnin kuluttua palautuksesta voi halutessaan lainata uudestaan. Netin kautta voi interaktiiviselta kartalta tarkistaa missä lainauspisteissä pyöriä ja pyöräpaikkoja on vapaana. Tällä hetkellä lainauspaikkoja on 11 kpl.

Las Palmas, pyöräily

Pyörien lainausaika on klo 7-20 kesällä eli 15.4 – 15.10 ja klo 7-18.30 talvella eli 16.10 – 14.4. Yksi lainauspisteistä on kuvan paikassa eli Las Arenasin edessä kadulla, joten lähdin tapahtuman loppuessa pyöräilemään.

Las Palmas, pyöräily

Keltaiset pyörät ovat kolmivaihteisia ja istuimen korkeutta voi säätää ilman työkaluja. Käyttämäni pyörä ei ollut ihan täydellinen, istuin oli hieman etukenossa ja ohjaustangon asento rasitti ranteita. Mutta hinta/laatusuhteelta ihan käypä :). Tämä kuva on otettu La Isletan kaupunginosassa satama-alueelle mennessä. Tein 12 km lenkin ja lisään linkin reittin tähän kunhan Sports Trackerin sivut jälleen toimivat.Las Palmas, pyöräily

Castillo La Luzin luona on Las Palmasin perustajan kapteeni Juan Rejosin muistolaatta. Las Palmas perustettiin 24.6.1478.

Las Palmas, pyöräily

La Luz -linna on remontissa, mutta sen luona olevat kukkaistutukset ovat täydessä iskussa.

Las Palmas, pyöräily
Las Palmas, pyöräily

Hauskan näköinen auto satamassa, mikähän tämä oikein on?

Las Palmas, pyöräily

Teneriffalta saapunut laiva Las Palmasin satamassa eli Puerto La Luzissa.

Las Palmas, pyöräily

Peikko-laiva…onko suomalainen?

Las Palmas, pyöräily

”Pyörällä liikkuminen kielletty” lukee liikennemerkissä. Teollisuusalueen duunarit eivät taida mennä pyörällä töihin.Las Palmas, pyöräily

Palautin pyörän 74 m korkean keltaikkunaisen Woerman-rakennuksen luokse. Kuvassa etualalla näkyy myös sähköautoille varattu latauspaikka.

Myös Biciambientalin Facebook-sivuilla on kuvia pyöräilytapahtumasta.

Reilun kahden minuutin videoni Las Palmasin pyöräilytapahtumasta (lisätty YouTubiin ja jaettu tälle sivulle 4.10.2013).

Castillo de La Luz | Las Palmas -opas

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *