Luxor, Egypti

Luxor 12-14.4.2012

Hotel Oasis Luxor

Auringonlasku Luxorin Hotelli Oasiksen kattoravintolasta katsottuna

Luxorin lentoasemalta ei kulje busseja, joten oli pakko käydä riitelemään taksikuskien ja jobbareiden kanssa. Tiesin Lonely Planetin foorumia luettuani, että käypä taksa on nykyisin 50 Egyptin puntaa (6,5 e), mutta valehtelijat väittivät kivenkovaan jotain aivan muuta.

Sitten vielä hotellin luona (kuva alla) taksikuski alkoi kinuamaan kymmentä puntaa lisää, vaikka 50 puntaa oli sovittu lähtiessä hinnaksi.

Hotel Oasis Luxor

En varannut hotellia etukäteen, mutta huoneen saanti ei ollut ongelma. Heti ensimmäisessä eli LP Middle Eastin sivuilla esiintyvässä Hotelli Oasiksessa tärppäsi.

Hotel Oasis Luxor

Otin huoneen kylppärillä ja tuulettimella kahdeksi päiväksi tinkimättä pyydetystä 50 punnan hinnasta, se on euroina noin 6,5. Hintaan sisältyi hyvä aamiainen (kuva alla), auringonlaskun tee ja huonosti toimiva wlan.

Hotel Oasis Luxor

Aamiainen ja auringonlaskutee tarjoiltiin kattoravintolassa, kuva alla.Hotel Oasis Luxor

Hotelli tarjosi perusteellista ekskursiota Kuninkaiden laaksoon (210 EGP = 26,50 e), mutta päätin, että minulle riittää pieni omatoimiretki.

Hotel Oasis Luxor

Sen sijaan kuumailmapalloretkestä innostuin ja varasin retken. Ilmapalloilusta ja Kuninkaiden laaksosta teen oman postauksensa.

Hotel Oasis Luxor

Näkymä Luxorin Al-Manshiya -kadulta.

Hotel Oasis Luxor

Hevosvaunut olivat Luxorissa erittäin suosittu kulkuväline. Vähemmän esiintyi tätä, että kolme miestä istuu saman moottoripyorän päällä ja vetää perässään hevosta :).

Reissuesan matkakuvat – Luxor

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *