MalagaCF – FC Barcelona paikan päällä 24.1.2013

MalagaCF - FC Barcelona Malagassa

Kävin katsomassa MalagaCF – FC Barcelona -jalkapallo-ottelun paikan päällä Malagan La Rosaleda -stadionilla. Kyseessä oli Espanjan cupin eli Copa del Reyn (”Kuninkaan Cup”) neljännesfinaalit, ja nyt oli kyseessä toinen osaottelu. Ensimmäisessä Barcelona ja Malaga pelasivat tasan 2-2. Lähtökohta otteluun oli siten melko jännittävä, toisin sanoen voiko Malaga aiheuttaa sensaation pudottamalla Barcelonan.

Malaga ei ole koskaan voittanut Copa del Reytä, mutta Barcelona on sen tehnyt peräti 25 kertaa. La Ligassa (Espanjan pääsarjassa) MalagaCF saavutti kaudella 2011/12 parhaan sijoituksensa ollen neljäs. Tällä hetkellä MalagaCF on sarjataulukossa viidentenä Barcelonan, Atletico Madridin, Real Madridin ja Real Betisin jälkeen.

Lippu Malaga-Barcelona -otteluun

Lipun kävin ostamassa stadionin lippuluukulta edellisenä lauantaina. Lippuja oli kahdenhintaisia, 40 e päädyt ja 50 e sivut, ostin kalliimman. Ottelupäivänä ostettaessa, jos lippuja on vielä jäljellä, kaikki liput maksavat 60 e. Lippuni oli ”yllättävän edullinen” tai ”helvetin kallis” riippuen siitä keneltä kysyy.

Lippuja ostamaan mennessäni jäin Google-navigaattorin avulla 800 metrin päähän stadionista, Googlen mielestä stadion on Paseo Martiricos -kadun toisessa päässä. Ottelupäivänä osasin sitten ajaa bussilla perille asti, paluumatkan 4,5 km kävelin.

MalagaCF - FC Barcelona Malagassa

Malagan La Rosaleda -stadion oli ihan täynnä eli siellä oli 29 500 katsojaa. Väenpaljous oli vaikuttava paitsi itse stadionissa myös stadionille tullessa ja pois lähtiessä. Stadionilla oli hyvä tunnelma ja ajoittain kovakin meteli. Myös Barcelonalla tuntui yleisössä olevan kannatusta paljon, vaikka Malagassa oltiin.

Yksi asia minua ärsytti katsomossa pahemman kerran ja se oli tupakointi – jouduin kärsimään koko kaksi tuntia tupakansavusta, jatkuvasti joku poltti.Joukkueiden kokoonpanot olivat seuraavat:

MÁLAGA CF: Kameni; Jesús Gámez, Demichelis, Weligton, Eliseu, Camacho, Iturra, Duda (Portillo, min. 62), Joaquín (Saviola, min. 79), Seba (Lucas Piazon, min. 79) ja Santa Cruz.

FC BARCELONA: Pinto; Alves, Mascherano, Piqué, Jordi Alba (Adriano, min. 89), Busquets, Xavi, Cesc, Pedro (Alexis, min. 86), Messi (Thiago, min. 80) ja Iniesta.

Ottelun tulos oli 4-2 Barcelonan hyväksi, mutta Malaga kaatui saappaat jalassa. Barcelona meni kaksi kertaa johtoon ja Malaga tasoitti kahdesti. Ottelu ratkesi 75 minuutin kohdalla Iniestan tekemään 3-2 -maaliin.

0-1: Pedro (min. 7).
1-1: Joaquín (min. 11).
1-2: Piqué (min 48).
2-2: Santa Cruz (min. 68).
2-3: Iniesta (min. 75).
2-4: Messi (min. 79).

Kuvasin enimmäkseen videokameralla, mutta otin muutaman kuvankin: 11 valokuvaa Malaga-Barcelona -ottelusta. Lähikuvia näissä ei ole, minulla on Sony NEX-5R:ssä vain vakiozoomi 18-55 mm.Tässä on neljän minuutin videoni Malaga-Barcelona -ottelusta. Kuvasin enimmäkseen Leo Messiä, argentiinalaista maailman parasta jalkapalloilijaa. Messin maali on videolla mukana, samoin Piquen. Piquekin oli täydessä iskussa, vaikka hänelle ja Shakiralle syntyi tällä viikolla Milan-poika.

Videolla näkyy myös Malagan fanikatsomo heiluttamassa valtavaa Suomen lipulta näyttävää lippua – vai onko se Malagan joukkueen lippu?

Istuin rivillä 5 eli hieman turhan alhaalla, videolta näkyy miltä ottelu näytti siitä katsottuna.

Lisäys 26.1.2013:

Malaga-Barcelona 2-4 lehdessä

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *