Malaga 2013

Hemmottelulomalle Malagaan

Kaupallinen yhteistyö Momondon kanssa (teksti Momondo, kuvat Esa Isopahkala)

Espanjan Malaga on tunnettu aurinkoisesta säästään ja rantaelämästään. Monen mielessä Malaga yhdistyykin rannalla loikoiluun, kuppilassa nautittuun kylmään cervezaan sekä herkulliseen mutta raskaaseen ruokaan.

Lennot Malagaan kannattaa varata myös, jos kaipaa lomaltaan rentoutumista ja hemmottelua. Jos haluat palata lomaltasi rentoutuneena ja keventyneenä, seuraavassa muutamia vinkkejä, joiden avulla voit keskittyä omasta hyvinvoinnistasi huolehtimiseen.

Kylpyläkaupunki

Malaga tarjoaa muutaman tasokkaan kylpylän, jos kuuma aurinko alkaa ahdistaa. El Hammam Banos Arab saa kiitosta korkealuokkaisista hieronnoistaan, monet kävijät kehuvat myös kylpylän rentoa tunnelmaa. Oman lisänsä tuovat kylpylän tarjoamat rituaalit – erilaisten kylpyjen, pesujen ja hierontojen yhdistelmät, jotka rentouttavat ja virkistävät ja joista jokainen löytää varmasti itselleen sopivan.

Kylpylää hakevan kannattaa kerrata koulun espanjantunneilta mieleen jäänyttä sanastoaan, sillä moni tasokaskin kylpylä tarjoaa palveluitaan verkossa lähes yksinomaan espanjaksi. Kielimuurin yli päässyt saattaa kuitenkin löytää esimerkiksi Remova Thermalin sauna finlandésaan! Remova Thermal tarjoaa myös tasokkaita kasvohoitoja ja hierontoja kirkastamaan arjen aherruksessa nuutunutta olemusta.Superruokaa ja sangriaa

Malagan rantaviivaa seurailee ravintoloiden ja rantaravintoloiden (chiringuitos) ketju, tarjolla on perinteisiä espanjalaisia ruokia, kalaa, mereneläviä, paellaa ja vaikkapa sangriaa. Kaiken kaikkiaan kaupungista löytyy erinomaisia kalaruokia – ruokavaliotaan tarkkailevan on kuitenkin oltava tarkkana, sillä monet ruokalajeista ovat uppopaistettuja. Sangrian ja oluen lisäksi ruoan ohessa voi nautiskella lasillisen kuplivaa cavaa.

Espanja on viime vuosina napannut Euroopan suurimman luomuruoantuottajan tittelin Italialta, ja tämän huomaa myös Malagassa. Joka viikonloppu jossain päin kaupunkia järjestetään luomuruokamarkkinoilta, joilta löydät tuoreita ja terveellisiä hedelmiä ja vihanneksia, lihaa ja kalaa sekä erilaisia mausteita. Mitäpä jos varmistaisit, että majapaikassasi on mahdollisuus käyttää keittiötä ja valmistaisit lounaasi itse herkullisista tuoreista paikallisista aineksista? Samalla voit nauttia paikallisesta elämänmenosta.

Terveyskauppa Fitovitalia tarjoaa välipalannälkään mahtavan valikoiman erilaisia superruokia ruokavaliotaan vahtivalle. Siemenet, pähkinät ja marjat pitävät nälkää loitolla ja antavat energiaa varmistaen samalla tasapainoisen olon vielä pitkään loman jälkeenkin.

Ei pelkkiä ituja

Malagasta löytyy tätä nykyä useampi täysin vegaaninen ravintola, joiden tarjonta auttaa tasapainottamaan muuten hiukan raskaan puolelle kääntyvää andalusialaista ruokavaliota. Lähellä Picasson syntypaikkaa sijaitseva viihtyisä Canadu tarjoilee kevyitä aterioita, salaatteja ja hedelmämehuja sekä livemusiikkia torstaista lauantaihin.El Vegetariano de la Alcazabilla huomioi kasvissyöjien lisäksi myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Värikäs sisustus ja herkullinen ruoka takaavat mukavan ruokailukokemuksen, mutta tähän ravintolaan kannattaa tulla espanjan sanakirja taskussa – englanninkielinen palvelu on ystävällistä mutta hiukan niukkasanaista.

Delfiiniterapiaa!

Malaga, veneretki

Erilaista elämystä etsiskelevät voivat varata paikan veneestä, joka kuljettaa seuraamaan delfiinien leikkejä. Arki unohtuu seuraillessasi drinkin kanssa älykkäiden otusten leikkiä vedessä, samalla nautit auringosta ja virkistävästä merituulesta.

Varaa lentosi Malagaan matkahakukone momondon avulla. Momondo hakee parhaat lentotarjoukset ja palvelun avulla voit etsiä myös hotelleja ja vuokra-autoja. Muista myos momondon kaupunkioppaat, jotka ovat sivuston käyttäjien ja paikallisten bloggaajien kirjoittamia.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *