Picasso-museo, Malaga

Malagan Picasso-museot ja Opiskelijoiden veljeskunnan museo

Malagan museot

Kuvassa on Malagan Plaza de la Merced eli Mercedin aukio.

Malagan museot

Picasson syntymäkoti sijaitsee Plaza de la Mercedin laidalla kuvassa vasemmalla olevassa talossa. Syntymäkoti eli Casa Natal on nykyään museo, jossa paitsi kerrotaan Picasson henkilöhistoriaa, on myös esillä Picasson keramiikkatöiden näyttely. Sisäänpääsy oli 3 e, kuuntelulaitteen laina sisältyi hintaan.

Malagan museot

Pablo Picasson patsas Plaza de la Mercedillä, syntymäkoti taustalla.

Malagan museot

Malagan Picasso-museo sijaitsee tässä Buenavista-palatsissa. Museo Picasso de Malaga ei ole ainoa Picasso-museo, vaan niitä on yhteensä 15 kpl, Espanjan lisäksi Ranskassa, Saksassa ja Sveitsissä. Malagan vuonna 2003 avatussa Picasso-museossa on Picasson 285 teosta seitsemältä vuosikymmeneltä.

Malagan museot

Jonotimme Picasso-museoon kuukauden viimeisenä sunnuntaina (27.1.2013) klo 18 eli pääsimme ilmaiseksi sisään, kuvassa oikealla espanjankurssilaisia. Jonottaa täytyy jonkin verran ihan tavallisenakin päivänä, olen joskus kulkenut museon ohi ja nähnyt jonon. Eikä nyt ole edes paras matkailusesonki meneillään.

Malagan museot

Picasso-museossa ei saanut kuvata, mutta otin muutaman kuvan läheisessä matkamuistomyymälässä. Sielläkin kiellettiin kuvaus, mutta minä olin jo ehtinyt kuvata. Oikealla olevan kuvan muistan näyttelystä hyvin, alkuperäisteoksessa ei värit olleet läheskään noin jyrkät kuin kuvassa.Malagan museot
Malagan museot

Nämä kaikki eivät olleet esillä Malagan museossa, mutta ainakin härkätaisteluakvarellit olivat.

Malagan museot

Kauniisti koristeltu talo Malagan Picasso-museon vieressä.

Malagan museot

Museo Hermandad de Estudiantes on suomeksi Opiskelijoiden veljeskunnan museo. Vanha katolisten uskovaisten veljeskunta järjestää pääsiäisenä (Semana Santa) kulkueen, jonka esineistöä säilytetään museossa.

Malagan museot

Yllä olevassa kuvassa on Opiskelijoiden veljeskunnan museo Alcazaba-linnoitukselta katsottuna. Valtavan korkeat ovet ovat tarpeen, jotta valtaistuimet kantajineen mahtuvat kulkemaan sisältä ulos.

Malagan museot

Neitsyen (La Virgen) barokkityylistä vuonna 1950 valmistettua valtaistuinta (trono) kantaa joka pääsiäisenä 220 miestä.

Malagan museot
Malagan museot

Kristuksen valtaistuimen (Trono del Cristo) reunaa koristavat apostolien kuvat. Valtaistuin valmistui vuonna 1937 ja sitä kantaa pääsiäisperjantaisin 164 miestä.Malagan museot

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *