Matkailua vuosina 2004 – 2005

Muistellaanpa Teneriffan matkaa odotellessa matkoja ennen vuonna 2007 tapahtunutta matkablogin perustamista. Tämä Phi Phi -kuva on ensimmäiseltä kaukomatkaltani talvella 2004. Kyseessä oli onnistunut kahden viikon pakettimatka Thaimaan Phuketiin ja hotelli sijaitsi Patong Beachilla. Tein Phuketista hienot päiväretket ainakin Phi Phille ja Phang Ngalle James Bond -saaren luokse.

Thaimaa on aikavyöhykkeeltään hyvä, pystyin lomailemaan päivisin ja tekemään töitä iltaisin netin kautta (myymään matkapuhelimia Puhelinkioski.fi -nettikaupassa).

Patong Beachin rannalla kokeilin lentää liitovarjolla veneen perässä. Minulla on korkean paikan kammo, mutta lentäminen ei muistaakseni tuntunut pahalta, saattaisin jopa kokeilla vielä joskus uudestaan.

Alkukesästä 2004 ostin kahden viikon lennot Ukrainaan Krimille. Viimeisestä käynnistä Venäjälle oli jo useampi vuosi ja halusin pitää yllä vaivalla Pietarissa hankittua venäjän taitoa. Kuva on Jaltalta hotelli Inturistista, josta olin varannut huoneen matkan ensimmäisiksi päiviksi.

Kävin myös Krimin pääkaupungissa Simferopolissa ja tutustuin siellä ukrainalaiseen venäjänkieliseen tyttöön. Omalta osaltani kyseessä oli rakkaus ensi silmäyksellä ja muutamien treffien jälkeen päätin, että muutan Simferopoliin Julian viimeisen opiskeluvuoden ajaksi. Kuukauden kuluttua ajoin autolla 3000 km matkan Suomesta Krimille.

Hyvästä yrityksestä huolimatta seurustelumme oli täydellinen fiasko ja sen loputtua 7-8 kk kuluttua Julia yritti varastaa autoni. Ei sentään uutta tax free -autoani, vaan vanhan autoni, joka odotti ajamista Suomeen. Kaiken lisäksi olin saanut vakuutusyhtiöstä väärät tiedot eikä autoillani ollut varkausvakuutusta ollenkaan voimassa.Inhosin Simferopolia, mutta olisin mielelläni muuttanut Krimin rannikolle. Vakuutussekoilun vuoksi muutin kuitenkin Ukrainasta Sveitsiin, jonne vakuutuksen sai voimaan ja asuin Adliswilissä Zurichin lähellä kunnes vuosi ulkomailla tuli täyteen. Tämä kuva on Sveitsistä Interlakenin lähistöltä.

Sveitsissä asuessani ostin viikon lennot Frankfurtista Cancuniin 199 eurolla, Frankfurtiin menin junalla. Tein myös huonosti suunnitellun automatkan Venetsiaan, yöpymispaikkojen löytäminen oli vaikeaa ja kallista ilman ennakkovarausta. Venetsian kuvat ovat kadonneet. Barcelonan automatkan valmistelin paremmin, varasin aina majoitukset etukäteen.

PS. Muokkasin hieman blogin ulkoasua, nyt otsikkokuva vaihtuu satunnaisesti sivun vaihtuessa.

Tämä kirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta. Järjestäjien blogit ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Wanderlust Expert.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *