Phi Phi, Thaimaa

Phi Phi 2022

Vietin tammikuussa 2022 neljä päivää Phi Phi -saarella kahden tunnin lauttamatkan päässä Phuketista.

Phi Phi, Thaimaa

Kuvassa poistutaan Phuket – Phi Phi -lautalta. Torstaina 6.1.2022 klo 13.45 alkanut matka kesti kaksi tuntia ja maksoi 600 bahtia (16 e). Vietin matkan ilmastoidussa hytissä kuunnellen äänikirjaa. Matkustajamäärä oli vähäinen lautan kapasiteettiin suhteutettuna.

Phi Phi, Thaimaa

Rannalla lukee teksti ”Welcome to Phi Phi Island Krabi” eli ”Tervetuloa Phi Phi -saarelle Krabille. Phi Phi sijaitsee suunnilleen yhtä kaukana Phuketista ja Krabista, mutta kuuluu Krabin provinssiin.

Phi Phi, Thaimaa

Taustalla näkyy Ton Sain mutkitteleva laituri. Ton Sai -lahdesta käytetään myös yhteenkirjoitettua muotoa Tonsai.

Phi Phi, Thaimaa

Ensimmäisen yön majapaikkani View Garden Resort sijaitsi rinteessä ja maksoi 17 e. Miinuksena oli ylös kipuamisen lisäksi parvekkeen ovi, joka oli viallinen eikä sitä pystynyt lukitsemaan. Dominikaanisessa tasavallassa kaksi puhelintani varastettiin, koska olin jättänyt parvekkeen oven lukitsematta. Tosin silloin parvekkeelle pääsi helposti katon kautta.

Osittainen merinäköala View Garden Resortin parvekkeelta kohti Ton Sai -lahtea. Parvekkeella ei oikein viitsi oleskella edes illalla, koska lämpötila laskee illalla päivän 30 asteesta vain 27 asteeseen. Yön kylmin lämpötila on 25-26 astetta.Phi Phi, Thaimaa

Vähän ennen auringonlaskua lähdin kiipeämään Näköalapaikka 1:lle (kuvassa) ja Näköalapaikka 2:lle. Pääsymaksu oli 30 bahtia (0,80 e).

Phi Phi, Thaimaa

Phi Phillä on paljon kissoja myös näköalapaikkoihin johtavien polkujen varrella.

Phi Phi, Thaimaa

Näköalapaikka 2:n puutarha.

Phi Phi, Thaimaa

View Point Cafe oli auki, mutta asiakkaita ei ollut monta ainakaan tähän aikaan.

Phi Phi, Thaimaa

Tämä on Näköalapaikka 2. On olemassa vielä Näköalapaikka 3, mutta siellä en ole käynyt.

Phi Phi, Thaimaa
Phi Phi, Thaimaa
Phi Phi, Thaimaa

Istuskelin näköalatasanteen reunalla hyvän tovin seuraten näkymien pimentymistä. Polut alas oli lähes kokonaan valaistu, yhdessä kohdin piti näyttää tietä kännykän taskulampulla.Phi Phi, Thaimaa. Koronakuljetus.

Saapuessani alas vuorelta näin sairaskuljetuksen golfkärryambulanssilla. Luulisin, että kyseessä oli koronapositiiviseksi testatun henkilön kuljettaminen eritykseen karanteenihotelliin tai sairaalaan. Työntekijöiden suoja-asut ovat varmaankin kamalan kuumia täällä noin 30 asteen helteessä.

Tämä kuva Ton Sai -lahdelta on otettu perjantai-aamuna ennen klo 10:ä muutama sata metriä Ton Sain laiturilta itään.

Käyn aamuisin ostamassa laiturin luona olevasta 7-Elevenistä (muut saaren 7-11:t ovat suljettuja) aamiaista, jonka syön näissä maisemissa. Laiturin lähellä ovat liikkeet ovat auki, mutta kauempana puolet liikkeistä on suljettuja. Burger King on auki, mutta McDonalds ei.

Phi Phin Ton Sai -lahti perinteisine pitkähäntäveneineen aamuauringon valossa.

Ton Sai -rantaa jatkuu laiturilta länteen noin 700 metriä. Kauimmaisena rannalla sijaitsee Cliff Beach Resort.

Phi Phin keskustan kartta.

Vaihdoin ensimmäisen yön jälkeen hotellia, ja vietin loput kolme yötä Phi Phillä Chongkhao Resortissa 250 m Ton Sain rannalta, tarjoushinta noin 15 e/yö. Nettiyhteyden nopeus oli uskomattomat yli 100 megabittiä sekä sisään että ulos. Minähän voisin vaikka muuttaa tänne Phi Phille ;-).

Olen tällä matkalla varannut aina hotellit Booking.comin sijaan Agodan kautta, jotta saan maksettua hotellit netissä luottokortilla. Vältän Thaimaan pankkiautomaatteja, koska ne veloittavat ylimääräiset 220 bahtia eli 6 euroa joka nostosta. Käteistä toin 200 euroa, jonka olen vaihtanut bahteiksi.

Phi Phi, Thaimaa

Lähirantani Ton Sailla on Koh Phi Phi Hospitalin vieressä. Sairaalan pihan katoksessa näin muutamia turisteja jonottamassa, luultavasti koronatestiin.

Perinteisissä pitkähäntäveneissä näkyy nykyään lisävarusteena aurinkopaneeleita.

Pikaveneitä lähdössä Tonsain rannalta. Nyt on pitkästä aikaa myös Maya Bay eli The Beach -elokuvan ranta auki retkeläisille. Maya Bay sijaitsee viereisellä asumattomalla Phi Phi Leh -saarella, tämä pääsaari on nimeltään Phi Phi Don.

Ton Sai -rannan uimapaikkani perjantaina klo 16. Iltapäivällä palmut tarjoavat rannalle tosi hyvän varjon.

Phi Phi, Thaimaa

Ton Sai -rantakadun näkymiä.

Phi Phi

Sunnuntaina klo 11.30 saan uiskennella rannalla ylhäisessä yksinäisyydessä. Käyn pari kertaa päivässä uimassa, mutta en voi jäädä ottamaan aurinkoa kärähtäneiden käsien vuoksi.

Loh Dalum -ranta

Olen käynyt joitakin kertoja myös Loh Dalum -rannalla. Aamupäivällä laskuveden aikaan siellä ei ollut oikeastaan ketään.

Iltapäivällä nousuveden aikaan Loh Dalumilla on veneitä ja jonkin verran turistejakin.

Köysillä rajatussa paikassa on muutama uimari. Loh Dalum on erittäin matala varsinkin laskuveden aikana. Niemen vastakkaisella puolella Ton Sailla sen sijaan on mukavan äkkisyvä ranta.

Illalla Loh Dalumin länsiosassa on joitakin aktiivisia baareja, mm. Slinky ja Ibiza Beach. Yllä olevat kuvat on otettu lauantaina klo 19 maissa. Läheisellä Chaokoh-kadulla on muutama kioski, joissa myydän viinaksia ja coctaileja ämpärikaupalla. Ostin kuvan kioskilta Pina Coladaa ämpärillisen hintaan 180 bahtia eli 4,90 euroa.

Lähtö Phi Philtä

Lähtöpäivänä menen aamiaisostoksille keskustaan noin klo 8.30. Kerään ostokset ja huomaan kassalla, että olen unohtanut rahat hotellille. Saan sentään parit hyvät kuvat Ton Sain rannalta.

Näkymä Ton Sain laiturilta rantaan, huomio kiinnittyy Burger Kingiin ja Covid-19 testing -mainokseen.

Matkalipun klo 11 paluulautalle ostin hyvissä ajoin matkatoimistosta 515 bahtilla (14 e). Lautalla oli tälläkin kertaa väljää ja kylmää.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

  1. Kivalta näyttävät Phi Phin maisemat ylipäätään ja auringonlasku näköalapaikalta näyttää erityisen kivalta, samoin kuin kaupungin valot pimenevässä illassa. Ja itse asiassa tykkään kovasti kyllä myös noista rantabaareista valoineen. Varsin vähän näyttäisi olevan porukkaa?

    1. Kyllä porukkaa oli selvästi vähemmän verrattuna kahden vuoden takaiseen tilanteeseen. Silloin maksoin hotellista 27 e/yö, nyt vain 15-17 e/yö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *