Phi Phin näköalapaikkoja ja uimarantoja

Kävin katsastamassa Phi Phin näköalapaikkoja ja uimarantoja.

Viewpoint 1 eli Näköalapaikka 1 on matkan varrella kun patikoidaan vuoren huipulla sijaitsevalle näköalapaikalle eli Viewpoint 2:lle. Ennen Viewpoint 1:lle saapumista peritään 30 bahtin eli noin yhden euron pääsymaksu.

Näköalapaikka 1:lle johtaa erittäin jyrkät pitkähköt portaat. Viewpoint 2:lle noustaan vähemmän jyrkkää betonipolkua pitkin.

Viewpoint 2:lle on matkaa Tonsain kylästä noin kilometri, mutta matka tuntui nousun vuoksi useammalta kilometriltä. Näköalapaikka 2 sijaitsee 186 metrin korkeudessa.

Luin suosituksia kiivetä näköalapaikalle auringonlaskun aikaan, mutta oikein hyvältä näyttää maisemat aamupäivän auringossakin.

Tonsain kylä sijaitsee vuorten välissä kapealla kannaksella. Tämä Phi Phi -saariston pääsaari on nimeltään Phi Phi Don.Näkymän Ao Tonsaihin eli Tonsain kylän matkustajasataman puoleiselle lahdelle.

Oikella näkyy Loh Dalum Beach.

Viewpoint 2:n luona on kaksi kahvilaa, joista parempi View Point Cafe on tässä kuvassa.

Näköalapaikalla on kohtuullisen kokoinen tasanne kuvien ottoa varten.

Koko matkan ylös voi kävellä betoniportaita ja -polkuja pitkin. Parissa kohdin betonissa on tyylikkäät kohokuviot ja polku näyttää ihan puiselta.

Kuvassa on Long Beach -ranta (Pitkä ranta) noin kahden kilometrin päässä Tonsain kylästä. Suurimman osan 2 km matkasta pääsee kävelemään betonipolkua pitkin. Taksiveneillä rannalle pääsee myös.Kävin tässä uimassa. Vesi oli melko kirkasta ja varmaankin lähes 30-asteista.

Long Beachilla on hotelleja ja ravintoloita. En käynyt koko Pitkää rantaa kävelemässä tai jatkanut vielä seuraavalle rannalle Loh Moo Deelle, mutta silti Sports Tracker mittasi uimarannoille kohdistuvan kävelyretkeni mitaksi 6,5 km.

Rantanäkymä Long Beachin ja Tonsain kylän väliltä.

Ao Tonsain ranta lähellä karstivuoria matkustajalaiturilta itään päin on hyvä uimiseen, kävin testaamassa. Uimavesi syvenee saman tien.

Aurinko jää vuorten taakse tässä kohdin jo noin klo 17.

Loh Dalum Beachille Tonsain kylän pohjoispuolelle aurinko pääsee paistamaan noin klo 17.30 asti.

Loh Dalum -ranta ei ole kovin hyvä uimiseen. Kahlata pitää pitkään jos haluaa uida muutakin kuin käsipohjaa.

Kävin tässä Loh Dalum Beachin rantaravintolassa kahvilla. Kahvi oli pahaa ja kallista, mutta näkymät eivät olleet hassummat. Kävin uimassakin, mutta vedessä oli jotakin outoja roskia.

Jatkan matkaa huomenna Phi Philtä toiselle saarelle eli Koh Lantalle. Merimatka kestää muistaakseni noin 1,5 tuntia. Varasin Koh Lantalta kahdeksi ensimmäiseksi yöksi ilmastoidun rantabungalowin omalla kylpyhuoneella hintaan 12 e/yö.

Tämän postauksen kuvat ja kaikki muutkin tämän reissun kuvat on otettu Huawei P20 Pro -kännykällä. Voit seurata matkaani myös Instagramin (tarinoiden) välityksellä.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *