Pori 2023

Kävin Porin Reposaaressa, Yyterissä ja hieman keskustassakin.

Yyterin Hiekkaranta, Pori, ilmakuvassa

Yyterin hiekkaranta ilmakuvassa kuvattuna noin 100 m korkeudesta.

Porin Yyterigolfin lounas

Kävin Yyterigolfin herkullisella buffetlounaalla (12,70 e).

Reposaaren silta, Pori, ilmakuva

Porin Reposaaren silta. Reposaareen valmistui tie vuonna 1956, sitä ennen Reposaareen pääsi laivalla. Olen mukana kuvassa, nojaan autooni etualan pysäköintialueella.

Reposaari, Pori, ilmakuva

Porin Reposaari ilmakuvassa, kuvan keskellä näkyvä katu on Kirkkokatu. Reposaari on noin 3 km pitkä ja puoli kilometriä leveä. Reposaaressa asuu vakituisesti noin 900 henkilöä. Kuuluisin Reposaaren asukas on Einö Grön. (Lähde: Reposaari.net.)

Reposaaren takana näkyy Tahkoluodon merituulipuisto ja Meri-Porin voimalaitos.Reposaaren kirkko, Pori, ilmakuva

Reposaaren kuusikulmainen puukirkko on valmistunut vuonna 1876. Kellotapuli pistää vielä paremmaksi eli se on kahdeksankulmainen. Tyyliltään kirkkorakennuksen sanotaan olevan norjalainen tunturikirkko.

Reposaaren kirkko on nykyisin suosittu nähtävyys (tiekirkkoaika päättyi jo heinäkuussa) ja hääkirkko. Tällä on vihitty muun muassa Sauli Niinistö ja Jenni Haukio.

Reposaaressa näyttää olevan kohtalaisen hyvin asuntoja myynnissä, täältä voisi ostaa mummonmökin kesämökiksi. Porin keskustaan on matkaa 30 km.

Porin Reposaaren linnake
Porin Reposaaren linnake
Porin Reposaaren linnake
Porin Reposaaren linnake

Ehdin hyvin nopeasti käväistä katsomassa Reposaaren linnakepuistoa. Linnake rakennettiin ennen toista maailmansotaa. Minun piti ehtiä ennen klo 17:ä hakemaan vararengasta autohajottamolta.

Tähystystorni on vuonna 1992 rakennettu turvallisempi versio alkuperäisestä vuonna 1936 rakennetusta. Tornin korkeus on 12 m maanpinnasta ja 17 m merenpinnasta, sieltä näkee 22 km päähän.

Taavi-silta ja Kokemäenjoki, Pori

Tein myös pikavierailun Porin keskustaan. Jätin auton Kirjurinluodon pysäköintialueelle ja kävelin keskustaan kuvan Taavi-siltaa pitkin.Porin raatihuone
Porin Raatihuoneenpuisto.

Porin raatihuone ja Raatihuoneenpuisto.

Porin kaupungintalo.
Kokemäenjoen suihkulähde ja Keski-Porin kirkko

Porin kaupungintalo, Kokemäenjoen suihkulähde ja Keski-Porin kirkko.

Tarkoitukseni oli ottaa ilmakuvia myös Porin keskustassa, mutta se olikin yllättäen kokonaisuudessaan lentokieltoaluetta.

Porin Kirjurinluodon puisto ilta-auringossa.

Kirjurinluodon puisto ilta-auringossa.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *